+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Játékos feladatokkal az egészségért
2019. március 7. csütörtök 16:20 - Keszthely
Játékos feladatokkal az egészségért
Az egészséges életmóddal és az orvosi rendelők világával ismerkedhettek a Gagarin utcai óvoda apróságai. Az Asbóth iskola diákjai és pedagógusai szerveztek programot az ovisoknak ma délelőtt. Az óvoda programjában kiemelt szerepet játszik az egészségvédelem, rendszeresen vannak játékos foglalkozások az intézményben.

Az Asbóth iskola diákjai orvosi rendelőt varázsoltak a Gagarin utcai óvoda tornatermébe. A gyerekek megvizsgálhatták beteg plüssállataikat, és közben saját élményeikről is beszámolhattak a középiskolás diákoknak. A szimbolikus váróteremben szó esett arról, hogy miért nem kell félni az orvostól, az asbóthos tanulók nagy odafigyeléssel okították az óvodásokat.

„Úgy látom, hogy a legkisebbektől kezdve minden gyermek nagyon-nagyon jól érzi magát. Érdekes megfigyelni a középiskolás diákok és az óvodásoknak a kapcsolatát. Ugye az iskolások még nem felnőttek, teljesen baráti kapcsolatot sikerült egyből kialakítani, és így biztos vagyok benne, hogy az általuk hozott programok is maradandó élményeket hagynak a gyermekekben.” - mondta Brunnerné Horváth Erika, az Életfa Óvoda Gagarin utcai Tagóvodájának vezetője.

Az egészségmegőrzés és az egészséges életmódra való nevelés kiemelt helyen szerepel az óvoda programjában. A mindennapokban is nagy figyelmet fordítanak az egészség megőrzésére, de rendszeresen szerveznek tematikus programokat is. Az Asbóth iskola egészségügyi képzésben részt vevő diákjai olyan játékos feladatokat állítottak össze, amely az orvosi rendelők világát hozza közelebb az óvodásokhoz.

„Lelkes diákjaink már nem csak az általános iskolásokkal, hanem a kis óvodásokkal is együtt működnek, kapcsolatot tartanak. Megkerestek minket, hogy az egészségügyi képzésben részt vevő diákjainkkal nem tudnánk-e egy kötetlenebb formájú, baráti, játékos módon megismertetni azokat a fontos értékeket, amiket ők az egészségügyi képzésük során tanulnak. Örömmel elvállaltuk, és úgy látjuk, hogy jól működik a dolog.” - tájékoztatott Csótár András, a ZSzC Keszthelyi Asbóth Sándor Szakgimnáziumának igazgatója.

A gyerekek a helyes fogmosásról és a megfelelő táplálkozásról is tanulhattak. A foglalkozás végén minden csoport emléklapot kapott, a kicsiket pedig almával, mandarinnal ajándékozták meg az Asbóth iskola diákjai és pedagógusai.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Nagy Bálint reagálása Czuth Zoltán László levelére.
 
Tegnap lemondásra szólította fel Dósa Zsolt a képviselőt egy két hónapja húzódó parkolási ügy kapcsán.
 
Gyenesdiás méltán büszke az avar korra visszavezethető történelmére. Erről jelent meg most egy könyv.
 
A Fidesz képviselőjelöltje a 6. sz. választókerületben kiírt időszaki voksoláson méreti meg magát.
 
44 dunántúli település 108 iskolája jelezte részvételét az idei Helikoni Ünnepségekre.
 
Mesefoglalkozást tartottak a NépmesePontban a Zöldmező Utcai Általános Iskola diákjai számára.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó