+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Jubileumra készül a Vajda Öregdiákok Egyesülete
2019. március 4. hétfő 13:12 - Keszthely
Jubileumra készül a Vajda Öregdiákok Egyesülete
Jubilál a Vajda János Öregdiákok Egyesülete. 25 évvel ezelőtt alapították a szervezetet, mely hétvégén tartotta rendes év eleji közgyűlését. A rendezvényen elhangzott, hogy nyáron kiállítással is szeretnék megünnepelni fennállásukat a tagok. Az egyesület kiemelt célja, hogy a befolyt támogatásokat és tagdíjakat a diákokra és az iskolára fordítsák.

Itt töltötte gimnazista éveit, majd 1969-től tanára, 1990 és 2004 között pedig igazgatója volt a Vajda János Gimnáziumnak Batha Kálmán. Az öregdiákok által ikonikusnak titulált nyugalmazott igazgatót és a szintén egykor itt tanító feleségét is köszöntötték a közgyűlésen. Batha Kálmán nevéhez számos újítás és fejlesztés kötődik a gimnáziumban.

„Egy egykori tanulónak az életében nincsen nagyobb öröm, mint ha tehet az alma materéért. Én nagyon sokat beszélgettem, kinevezésem után röviddel megkerestek a premontrei öregdiákok Bennünket, és én akkor azt mondtam, hogy kell ez az egész. Kell ismerni a múltat, mert aki a múltját nem becsüli, annak jövője sincs. És ezt mindig a tanítványimban is akartam erősíteni, hogy tiszteljék az idősebbeket, figyeljék őket, nagyon sokat lehet tőlük tanulni. Fordítva is igaz!” - nyilatkozta Batha Kálmán. 

A Vajda János Öregdiákok Egyesülete tavaly óta hív meg egykori tanárokat a találkozókra. Céljuk a kapcsolattartás és a tiszteletadás. A közgyűlésen beszámolt az iskola helyzetéről Szörényi Zoltán. Az igazgató elmondta, hogy a négy, illetve hat osztályos képzéseik előkelő helyet foglalnak el a középiskolai rangsorban. Az egyesület elnökének beszámolójában elhangzott, hogy sikeresen teljesítették a 2018-as évre kitűzött céljaikat.

Dr. Gárdos Tamás elnök: „A legfontosabb célunk, a mindenkori diákoknak az anyagi és erkölcsi támogatása. Ezen felöl a 4,75 vagy afölötti tanulmányi átlaggal rendelkező, de szociális körülményei miatt rászoruló diákokat támogatja egyesületünk. Differenciáltan 3 – 4 – 5000 forinttal. Ez a támogatás ez több, mint félmillió kiadást jelentett az egyesületnek az elmúlt évben.”

Gárdos Tamás hozzátette, ezen kívül támogatni tudták a Newton-kupa évkönyvének a kiadását, a Vajda-napokat, valamint a gimnázium segesvári kapcsolatát. Ezen feladatokat a tagdíjak mellett a több mint 400 ezer forintos önkormányzati támogatásokból valósították meg.

A közgyűlést követően állófogadásra várták a tagokat, vendégeket. Az öregdiákok egyesületét 25 évvel ezelőtt alapították. A júniusi találkozón szeretnék egy méltó kiállítással megünnepelni ezt az évfordulót. A tárlatot az elmúlt negyed évszázad relikviáiból, fényképeiből kívánják összeállítani. Amennyiben anyagi lehetőségük engedi, akkor emlékkönyvet is kiadnak.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A Híradó Plusz vendége: Lengl Zoltán állami főépítész
 
Az eseményt hagyományteremtő szándékkal hívták életre.
 
A Promenád Kávéház fügés-diós szaloncukra az első,a Sütibolt meggyes-marcipános kreációja a harmadik lett
 
Kilencedik alkalommal jelent meg a régióban méltán népszerű iadvány, tizenkilenc szerző írásai olvashatók
 
A bőséges csapadéknak köszönhetően az elmúlt nyolc napban 6 centiméternyit emelkedett a vízállás.
 
Kétmillió forint értékben ajánlott fel tartós élelmiszert a rászorulóknak egy keszthelyi vállalkozás.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus