+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Hévízen is köszöntötték az ápolókat
2019. február 25. hétfő 16:25 - Hévíz
Hévízen is köszöntötték az ápolókat
Hévízen is ünnepelték az egészségügyben dolgozókat az ápolók napja alkalmából. Az emléknapot 2011 óta Kossuth Zsuzsanna születésnapján február 19-én, illetve annak közelében tartják. A fürdővárosi kórházban jelenleg közel 50 egészségügyi szakdolgozó látja el feladatát, akik közül hárman igazgatói dicséretben is részesültek.

2001 óta dolgozik a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórházban Kánya Szilvia. Szakmai kiválósága miatt érdemelte ki a főigazgatói dicséretet az ápoló. 

„Nagyon örültem és meg is lepődtem egyben ennek a díjnak, köszönöm szépen a kollégáimnak, illetve a vezetőimnek ezt a kitüntetést, hogy rám gondoltak. Igazából ez egy csapatmunka, tehát ezek az érdemek, kitüntetések nem csak engem személy szerint illetnek, hanem a körülöttem dolgozó kollégákat is, úgy gondolom. Nagyon jó ide nem csak betegként, hanem dolgozóként is betérni ebbe az intézménybe” - mondta az ápoló.

A szakemberen kívül dicséretben részesült Farkasné Turczi Eszter epidemiológiai szakápoló és Lenner Tiborné asszisztens is. A magyar ápolók napjának célja köszönetet mondani a szakmában dolgozóknak, és felhívni a figyelmet a hivatásra is. Mint Kovács Ilona megyei vezető ápoló elmondta, Zala megyében csökkent a betöltetlen állások száma. Ez köszönhető annak, hogy Nagykanizsán és Zalaegerszegen folyamatosan zajlanak ápolói képzések, illetve annak is, hogy több támogatásban is részesült a szakma az elmúlt időszakban.

„Elmondható, hogy az elmúlt években soha nem látott mértékű bérfejlesztés történt. Ennek is következménye az, hogy egyre kevesebb a hiányzó ápoló a rendszerből, mert most már érdemes elmenni ápolónak is. Illetve az ápolási igazgatók beszámolói alapján, akik elmennek ápolók, gyakran visszajönnek és azt mondják, hogy azért,mert ennyi pénzért, máshol sem kapnak többet, tehát érdemes visszajönni ebbe a szakmába, az egészségügybe.” - ismertette a szakember.

Az eseményen Dr. Kvarda Attila, a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház főigazgatója köszöntötte a dolgozókat. Beszédében hangsúlyozta, nem ápolókról, hanem egészségügyi szakdolgozókról beszélünk. Idesorolhatók a gyógytornászok, a fizikoterapeuták és az ágy mellett dolgozó ápolók is. Mára már mindannyiuknak szélesebb körű ismeretekkel kell rendelkezniük, hiszen az a technikai újítások miatt szükségesek a folyamatos szakképzések a megfelelő munkavégzéshez. A főigazgató hozzátette, Hévízen ez nem probléma, a dolgozók megítélése pozitív.

„Folyamatosan végezzük a betegelégedettségi vizsgálatot. A betegelégedettségi vizsgálat alapján nagyon-nagyon meg vannak elégedve az ápolóinknak a munkáival. És az ápolók alatt most Hévíz esetében a széles kört értem. Mindenkit nagyon kedvesnek tartanak, nagyon jól képzettnek tartanak, nagyon empatikusnak tartják és mindenkinek az a véleménye, hogy a kollegáinknak a beteg az első és a beteg van a központban.”  - tette hozzá a főigazgató.

A főigazgató elmondta, a keszthelyi kórházhoz hasonlóan Hévízen is zajlottak betegbiztonsági fejlesztések az elmúlt évben. Ezek nem csak a betegek, a kórház dolgozóinak biztonságát is szolgálják, hiszen általuk megelőzhető a fertőző betegségek tovább terjedése.  A közeljövőben terveznek olyan infrastrukturális technológiai fejlesztéseket, amelyek az ápolási munkának a könnyítését, az eszközparkok újítását fogják jelenteni.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

 

galéria
1
2
3
4
5
6
további híreink
 
Jótékonysági teremlabdarúgó tornát szerveztek Keszthelyen 13 csapat részvételével
 
A várvölgyi rendezvény évről évre népszerűbb, melyre a környékbeliek is szívesen ellátogatnak.
 
Sok területen készítettek feltáró dokumentálásokat a Balatoni Múzeum munkatársai.
 
A lakosság száma azonban 2015 óta csökken, ennek megállítására pályázatok segíthetnek.
 
Hetedik alkalommal szervezték meg Sármelléken az Ólból üstbe elnevezésű kolbásztöltő versenyt.
 
Ezen a héten érdemes a papírokat kitölteni, hogy már a januári béreknél jelentkezzen a kedvezmény.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó