Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Kultúra / XIX. Keszthelyi Városi Karnevál
2019. feb. 25. hétfő | Keszthely
XIX. Keszthelyi Városi Karnevál
Szombaton rendezték meg a Városi Karnevált Keszthelyen. Kiszakadva a tél rideg hónapjaiból, igazi hangulatot teremtettek a belvárosban a maskarások. A farsangi népünnepélynek már hagyománya van Keszthelyen. Tizenkilencedik alkalommal csalt ezreket a szabadba a Balatoni Borbarát Hölgyek által szervezett februári program.

A kosztümös parádés felvonulás a Helikon Kastélymúzeum parkjábólindult a karneváli hercegi pár vezetésével. Mögöttük a szervező Borbarát Hölgyek és a jelmezbe öltözött farsangolók. Az emberek egy rövid időre úgy érezhették magukat mintha a Riói karneválon lennének. A télbúcsúztató, tavasz vígasságon csoportok, egyéni jelmezesek vonultak végig a belvároson. 350 maskarás mutatta meg kreativitását, ötletét.

"Mi vagyunk a Szűcs Családi Cirkusz. Egy kis iróniával a saját helyzetünkre utalva. Öt gyerekkel érkeztünk, a legkisebb öt hónapos, a legnagyobb pedig nyolc éves ."- mondta Cservenka Dóra.

Mesekönyvek figurái,filmek hősei, életképek, elképzelt világ, minden ami a humorral és ügyességgel megjeleníthető az látható volt a  19. Keszthelyi Karneválon.

"Fonyódról jöttünk, Sim-punkok vagyunk, az az ipari forradalom jelképeit viselő ember és gyakran részt veszünk mindenféle farsangi vagy jelmezes felvonuláson vagy rendezvényen."- mondta el Régenyi Adriena.

A jelmezes séta közben minden felvonuló megállt egy pillanatra  a Goldmark Károly Művelődési Központ erkélye előtt,hogy a zsűri szemügyre vehesse őket.

"Huszonnyolcan vagyunk és egy afrikai kalandra indulunk, ahol a fiúk engem megfőzni, megenni szeretnének, de azért győz a majomszeretet és a kis majmocskáim kimentenek a kannibálok karmaiból." - mesélte Kissné Varga Erika, az Egry iskola tanára.

A jelmezesek a zsűri arcára is mosolyt csaltak, nem voltak könnyű helyzetben. A maskarásokat több szempont alapján pontozták.

"Az aktivitást, minél nagyobb létszámú egy csoport…természetesen le a kalappal a szülők és a pedagógusok előtt és az ötletességet, hogy milyen szép és mennyi munkát fektettek bele."- adott tájékoztatást Dévényiné Balogh Gyöngyi a Balatoni Borbarát Hölgyek Egyesületének elnöke.

A színes kavalkádban óriási hangulat  uralkodott.  A Sétáló utca teljes hosszában hatalmas érdeklődés kísérte a felvonulókat.

"Rendszeresen jövünk, nem hagyjuk ki akármilyen idő van. Voltak itt már ennél rosszabb idők is. Nagyon kreatívak, kicsik is, nagyok is, felnőttek is ami nekünk nagyon szimpatikus és feldob bennünket." - Németh Ferenc.

A város Fő terére vonultak a tél végi vígasság résztvevői, ahol a Boombatucada együttes igazi samba zenével szórakoztatta a közönséget. A jelmezesek rövid színpadi produkciókkal  is bemutatkoztak. A közönség nagy tapssal jutalmazta a humoros, szórakoztató kis előadásokat. Az idei, 19. Keszthelyi Farsang is nagyon sok embert csalt a szabadba. Megmutatva, hogy a hosszú hideg és szürke téli napok után az emberek a vidámságra, a jó programokra vágynak.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió 

 

 

| 2024. jún. 3. hétfő 19:15 | Keszthely
Kozma Orsi és a Compact Disco szórakoztatta a közönséget, de gyerekprogramok is voltak a hétvégén.
| 2023. jan. 2. hétfő 16:00 | Keszthely
Az emberek többsége jobb évet vár a 2022-es esztendőnél.
| 2022. jún. 13. hétfő 19:03 | Balatongyörök
Finom borok, jó hangulat várta Becehegyen a látogatókat.
| 2022. ápr. 22. péntek 18:07 | Keszthely
Koncertek, slam poetry és közös festés is várta a helikonos diákokat.
| 2021. nov. 29. hétfő 14:09 | Keszthely
Újdonságok, programok várják Advent időszakában a Keszthelyre látogatókat.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
00:00
Képújság
06:00
Kukkantó
06:24
Savaria Filmfesztivál
06:26
06:28
Ludovika TV
07:00
Híradó
07:45
Balasport 2023
08:15
Sporttárs
08:51
Savaria Filmfesztivál
09:00
Kukkantó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.