+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / XIX. Keszthelyi Városi Karnevál
2019. február 25. hétfő 12:00 - Keszthely
XIX. Keszthelyi Városi Karnevál
Szombaton rendezték meg a Városi Karnevált Keszthelyen. Kiszakadva a tél rideg hónapjaiból, igazi hangulatot teremtettek a belvárosban a maskarások. A farsangi népünnepélynek már hagyománya van Keszthelyen. Tizenkilencedik alkalommal csalt ezreket a szabadba a Balatoni Borbarát Hölgyek által szervezett februári program.

A kosztümös parádés felvonulás a Helikon Kastélymúzeum parkjábólindult a karneváli hercegi pár vezetésével. Mögöttük a szervező Borbarát Hölgyek és a jelmezbe öltözött farsangolók. Az emberek egy rövid időre úgy érezhették magukat mintha a Riói karneválon lennének. A télbúcsúztató, tavasz vígasságon csoportok, egyéni jelmezesek vonultak végig a belvároson. 350 maskarás mutatta meg kreativitását, ötletét.

"Mi vagyunk a Szűcs Családi Cirkusz. Egy kis iróniával a saját helyzetünkre utalva. Öt gyerekkel érkeztünk, a legkisebb öt hónapos, a legnagyobb pedig nyolc éves ."- mondta Cservenka Dóra.

Mesekönyvek figurái,filmek hősei, életképek, elképzelt világ, minden ami a humorral és ügyességgel megjeleníthető az látható volt a  19. Keszthelyi Karneválon.

"Fonyódról jöttünk, Sim-punkok vagyunk, az az ipari forradalom jelképeit viselő ember és gyakran részt veszünk mindenféle farsangi vagy jelmezes felvonuláson vagy rendezvényen."- mondta el Régenyi Adriena.

A jelmezes séta közben minden felvonuló megállt egy pillanatra  a Goldmark Károly Művelődési Központ erkélye előtt,hogy a zsűri szemügyre vehesse őket.

"Huszonnyolcan vagyunk és egy afrikai kalandra indulunk, ahol a fiúk engem megfőzni, megenni szeretnének, de azért győz a majomszeretet és a kis majmocskáim kimentenek a kannibálok karmaiból." - mesélte Kissné Varga Erika, az Egry iskola tanára.

A jelmezesek a zsűri arcára is mosolyt csaltak, nem voltak könnyű helyzetben. A maskarásokat több szempont alapján pontozták.

"Az aktivitást, minél nagyobb létszámú egy csoport…természetesen le a kalappal a szülők és a pedagógusok előtt és az ötletességet, hogy milyen szép és mennyi munkát fektettek bele."- adott tájékoztatást Dévényiné Balogh Gyöngyi a Balatoni Borbarát Hölgyek Egyesületének elnöke.

A színes kavalkádban óriási hangulat  uralkodott.  A Sétáló utca teljes hosszában hatalmas érdeklődés kísérte a felvonulókat.

"Rendszeresen jövünk, nem hagyjuk ki akármilyen idő van. Voltak itt már ennél rosszabb idők is. Nagyon kreatívak, kicsik is, nagyok is, felnőttek is ami nekünk nagyon szimpatikus és feldob bennünket." - Németh Ferenc.

A város Fő terére vonultak a tél végi vígasság résztvevői, ahol a Boombatucada együttes igazi samba zenével szórakoztatta a közönséget. A jelmezesek rövid színpadi produkciókkal  is bemutatkoztak. A közönség nagy tapssal jutalmazta a humoros, szórakoztató kis előadásokat. Az idei, 19. Keszthelyi Farsang is nagyon sok embert csalt a szabadba. Megmutatva, hogy a hosszú hideg és szürke téli napok után az emberek a vidámságra, a jó programokra vágynak.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió 

 

 

galéria
1
2
3
4
5
6
7
8
további híreink
 
Az intézkedést Orbán Viktor miniszterelnök jelentette be pénteken délelőtt.
 
Több fogásról is kapott már visszajelzést a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt.
 
18 éve áldotta meg az azóta már szentté avatott II. János Pál pápa a kézfogás harangját.
 
Az egészségügyi dolgozóknak tett felajánlást egy vállalkozó.
 
Az önkormányzat minden szükséges óvintézkedést megtesz a lakosság védelme érdekében.
 
A GESZ munkatársai megkezdték a kiszállítást, a szolgáltatásra folyamatosan lehet jelentkezni.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó