+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Szegélytisztítás a városban
2019. február 22. péntek 19:47 - Keszthely
Szegélytisztítás a városban
A Gazdasági Ellátó Szervezet tavaszi munkálatai jelenleg az utak mellett zajlanak. A város útjai mellett, a szegélyek tisztítását végzik a dolgozók. Egy-egy szakasz ilyen jellegű karbantartását csak néhány évente végzik el. A földlerakódásokat távolítják el a munka során.

Ezzel a markológéppel emelik ki a felesleges földmennyiséget. A szegélyek melletti terület az elmúlt évek során nagyon elgazosodott, ez esztétikai problémát okozott. Emellett rengeteg kavics került ide, a fűnyírás során balesetveszélyt és károkat is előidézve. Az elkövetkező hetekben több utcában is dolgoznak majd.

A munkáról Bokor Levente gépkezelő elmondta: "50 centi szélességben és 10 centi mélységben kiszedjük a földet. El lesz ültetve egy lonc nevezetű növény kavicságyban. A földet, amit elszállítunk, újrahasznosítjuk és a növények közé fogjuk visszarakni."

A markolóval kiszedett földréteget elszállítják. Később érkeznek majd azok a dolgozók, akik kialakítják a kavicságyat és a loncot ültetik el. Egyes helyeken geotextil rétegeket is elhelyeznek, valamint cserjéket is ültetnek. A munkálatok megkezdéséig az esők következtében lefolyó föld okozott csúszásveszélyt az utakon. A kavicsok pedig a felverődések során okozhattak kárt. A város útjai mellett láthatunk olyan területeket is, ahol nem csak a szegély mellett dolgozott a gép, hanem nagyobb a megtisztított felület.

Sarkadi Szilvia, a Gazdasági Ellátó Szervezet kommunikációs munkatársa elmondta: "Ahol nagyobb területet - hiszen ilyennel is találkozhatnak a városban a járókelők - tisztítottunk meg a szegély mellett, oda pedig vegyes zöld, örökzöld kompozíciók kerülnek. Lesznek olyan szakaszok, amit kővel töltünk fel. Ennek a munkának (a haszna), azon kívül, amit mondtam, hogy gazosodott és nehéz volt tisztítani, tehát könnyíti a munkánkat, a fenntarthatóságát ezeknek a területeknek. Volt, ahol - például a Vasi utcában - akadályozta a víz befolyását az árokba."

A munka biztonsága, a fenntarthatóság és egyéb praktikus okok indokolják, hogy ebben az évben több, mint egy kilométer hosszan tisztítják meg az útszegélyek melletti területet Keszthelyen.

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Influenza járványról egyelőre nem beszélhetünk, legalábbis környékünkön. Az országban egyre több a beteg.
 
Február 15-én jár le a jelentkezési határidő a szeptemberben induló képzésekre.
 
Ilyen mennyiség után a fürdővárosban a minőségi fejlesztés a cél.
 
A város polgármestere sajtótájékoztató keretében számolt be a költségvetésről.
 
Több napirendi pontról is döntöttek ma a képviselők a rendkívüli testületi ülésen.
 
A komplexumban számos programot kínálnak idén a családoknak, de beruházások is lesznek majd.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó