+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / A kőkorszaki szakik után az iskolások hajtják a kocsit
2019. február 18. hétfő 15:22 - Keszthely, Sármellék
A kőkorszaki szakik után az iskolások hajtják a kocsit
Kőkorszaki járművet ajándékozott a Balatoni Múzeum a Sármelléki Általános Iskolának. A jól ismert Frédi és Béni rajzfilmsorozat lábbal hajtott kocsijának mását a 2016-ban nyílt Egyszer volt az ősember időszaki kiállításra készítették el. A múzeum látogatói után, most a sármelléki diákok is beleülhetnek és játszhatnak a különleges járművel.

Kőkorszaki kormány, kerekek és tengelyek – még darabokban a Balatoni Múzeum egykori kiállítási tárgya. A Frédi és Béni rajzfilm mintájára készült jármű 2016-ban került a raktárba. A helyhiány miatt gondolták úgy a múzeum munkatársai, hogy hasznosabb helyet is kaphatna az installáció.

A Sármelléki Általános Iskolának ajánlotta fel az intézmény a kőkorszaki kocsit. A múzeum munkatársai az iskola udvarán szerelték össze az építményt. Keszthelyen újdonság, hogy a múzeum elajándékozza egy már nem használatos kiállítási tárgyát.

Németh Péter igazgatóhelyettes: „Nálunk a Balatoni Múzeumban még nem nagyon volt ilyen, országos szinten már volt erre példa. Keressük a hasznosítását, kidobni semmiképpen sem szeretnénk, biztos lesz még ilyen a jövőben is, hiszen itt a gyerekek ezt élvezni fogják, játszanak vele és bízunk benne, hogy sok-sok kellemes élményt fogunk szerezni vele.”

A Balatoni Múzeumnak azért esett a választása a sármelléki iskolára, mert az intézmény udvarában kevés a szabadtéri játék. A szünetben az udvarra érkező gyerekek nagy érdeklődéssel fedezték fel az újdonságot. 

A gyerekek rögtön ki is próbálták a járművet. Adottságai miatt csak előre és hátra tudták gurítani, de így is nagyon tetszett nekik az új játék.  

„Klassz a verda….Esküszöm, nagyon tetszik. Mivel tényleg ugyanarra a verdára hajaz, mint a Frédi és Béniben” - mondta Pethő Kristóf. 

„Nagyon tetszik, meg így, hogy lábbal lehet hajtani, hát olyan, mintha egy mesebeli játék lenne” - vélekedett Fehér Zsófia Kiara.

A gyerekek nagy örömét a pedagógusok is szívesen figyelték. Nagy segítség számukra minden játék, amivel a diákok szünetekben le tudják magukat foglalni és vidáman töltik szabadidejüket. 

„Nagyon  örültünk, mikor hallottuk, hogy mi kaphatjuk meg, amint látják elég szegényes az udvarunk a játék…játszótere, játéklehetősége, így a gyerekek is örömmel fogadták és mi is boldogunk vagyunk” - nyilatkozta televíziónknak a sármelléki iskola munkaközösségének vezetője, Hontváriné Lasics Henrietta. 

A Balatoni Múzeumnak a térség számos iskolájával van együttműködése. Sármelléken is több programot valósítottak már meg. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
 
 
 
további híreink
 
Az influenzaszerű megbetegedések miatt több osztályon is látogatási tilalom lépett életbe.
 
Egy keszthelyi diáklány, Kéri Anna Katica nyerte meg a Nagy Magyar Filmteszt országos versenyét.
 
Sajtótájékoztató keretén belül számolt be Nagy Bálint bővebben a képviselő-testületi ülés döntéseiről.
 
Nyolc keszthelyi sportoló is továbbjutott az országos tollaslabda diákolimpia döntőjére!.
 
A jó idő miatt zavartalanul zajlanak a szőlőmetszések.
 
Február 26-án volt hamvazószerda, amely a böjtölés, a megtartóztatás kezdő napja a hívők számára.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó