+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Kültéri kézilabdapálya épült Keszthelyen
2019. február 15. péntek 15:55 - Keszthely
Kültéri kézilabdapálya épült Keszthelyen
A város és a Magyar Kézilabda Szövetség 43 millió forintos beruházásából épült kültéri kézilabdapálya Keszthelyen. A VSZK udvarában kialakított speciális, műanyag burkolatú létesítmény elsődleges célja az utánpótlás-nevelés biztosítása, de diákok és baráti társaságok is használhatják a pályát. A fejlesztést sajtótájékoztatón mutatták be a mai nap.

Már használják a VSZK diákjai az új pályát. A nemzetközileg elfogadott műanyagburkolat esős időben is használható. Az edzések mellett megyei szintű mérkőzéseket is rendezhetnek rajta. A kézilabdán kívül kosárlabda, labdarúgás és más sportágak is űzhetők rajta. A VSZK udvarában korábban egy töredezett, bitumenes pályát használhattak a diákok és sportolók. 

„Szerintem sokkal jobb, mint a másik, mert az régi volt, beton, meg minden. Szerintem jó ez a pálya” - vélekedett Dormán Dominik, az iskola tanulója. 

A sportlétesítmény a Magyar Kézilabda Szövetség szabadtéri pályaépítési pályázatának köszönhetően készült el. Országosan eddig 80 ilyen pálya épült a program keretében, Zala megyében pedig a keszthelyi a harmadik – mondta el a Zala Megyei Kézilabda Szövetség elnöke. Varga Sándor kifejtette, ezen fejlesztések legfontosabb célja az utánpótlás-nevelés: „Az utánpótlás-nevelésnél pedig, mint ahogy itt Keszthelyen is U8 korosztálytól U18-ig vannak csapatok. Ezeket közel azonos időben kell sportoltatni, lehetőséget biztosítani és ez a pálya pontosan arra ad lehetőséget, hogy az utánpótlás ezen edzeni tudjon bármely időben, szabadidőben, egyébben.”

A korábbi pálya alapja alkalmatlan volt, hogy beburkolják a speciális műanyag fedéssel – mondta el Keszthely polgármestere a pályabemutató sajtótájékoztatón. Ruzsics Ferenc kifejtette, hogy a szövetséggel fennálló jó kapcsoltnak köszönhető, hogy sikeresen megvalósították a sportfejlesztést. 

„A Kézilabda Szövetséggel abban állapodtunk meg, hogy egy önerő nélküli pályázatot biztosítanak a számunkra. ehhez az kellett, hogy ezt a töredezett aljzatot az önkormányzat a saját pénzén kicserélje és kétrétegű aszfalttal lássa el, valamint a vízelvezető hálózatot is kialakítsa. Ez nekünk 13 millió forintunkba került, a többi részét a pályának a Kézilabda Szövetségnek az összegéből valósították meg, ami 30 millió forintot takar” - nyilatkozta a polgármester. 

 Ebből az összegből fektették le a burkolatot, építették ki a palánkot és szerelték fel a kapukat, hálókat. Iskolaidőben a VSZK diákjai, azon kívül a sportegyesületek, illetve baráti társaságok is élvezhetik az új pálya adta lehetőségeket. A Gazdasági Ellátó Szervezet felügyelete alá tartozó létesítmény használati rendjét hamarosan kidolgozzák.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A szabadtéri misén a születésnapját ünneplő veszprémi érsekért is imádkoztak.
 
Több vendéglátóhely sem akar különbséget tenni, egyelőre csak a teraszokon várják a vendégeket.
 
A Bringatanyánál szervizoszlop várja a bringázókat, az átadón BikeSafe akciót is tartottak.
 
Ásatásokon vesznek részt a múzeumbarátok és számos fémkeresős is segíti a szakmai munkát.
 
A nemzetközi kerékpáros verseny második szakasza Balatonfüredtől Nagykanizsáig tartott.
 
Az önkormányzat első ízben hirdette mega versenyt, nevezni május 31-ig lehet.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár