Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Sport - Szabadidő / Kültéri kézilabdapálya épült Keszthelyen
2019. feb. 15. péntek | Keszthely
Kültéri kézilabdapálya épült Keszthelyen
A város és a Magyar Kézilabda Szövetség 43 millió forintos beruházásából épült kültéri kézilabdapálya Keszthelyen. A VSZK udvarában kialakított speciális, műanyag burkolatú létesítmény elsődleges célja az utánpótlás-nevelés biztosítása, de diákok és baráti társaságok is használhatják a pályát. A fejlesztést sajtótájékoztatón mutatták be a mai nap.

Már használják a VSZK diákjai az új pályát. A nemzetközileg elfogadott műanyagburkolat esős időben is használható. Az edzések mellett megyei szintű mérkőzéseket is rendezhetnek rajta. A kézilabdán kívül kosárlabda, labdarúgás és más sportágak is űzhetők rajta. A VSZK udvarában korábban egy töredezett, bitumenes pályát használhattak a diákok és sportolók. 

„Szerintem sokkal jobb, mint a másik, mert az régi volt, beton, meg minden. Szerintem jó ez a pálya” - vélekedett Dormán Dominik, az iskola tanulója. 

A sportlétesítmény a Magyar Kézilabda Szövetség szabadtéri pályaépítési pályázatának köszönhetően készült el. Országosan eddig 80 ilyen pálya épült a program keretében, Zala megyében pedig a keszthelyi a harmadik – mondta el a Zala Megyei Kézilabda Szövetség elnöke. Varga Sándor kifejtette, ezen fejlesztések legfontosabb célja az utánpótlás-nevelés: „Az utánpótlás-nevelésnél pedig, mint ahogy itt Keszthelyen is U8 korosztálytól U18-ig vannak csapatok. Ezeket közel azonos időben kell sportoltatni, lehetőséget biztosítani és ez a pálya pontosan arra ad lehetőséget, hogy az utánpótlás ezen edzeni tudjon bármely időben, szabadidőben, egyébben.”

A korábbi pálya alapja alkalmatlan volt, hogy beburkolják a speciális műanyag fedéssel – mondta el Keszthely polgármestere a pályabemutató sajtótájékoztatón. Ruzsics Ferenc kifejtette, hogy a szövetséggel fennálló jó kapcsoltnak köszönhető, hogy sikeresen megvalósították a sportfejlesztést. 

„A Kézilabda Szövetséggel abban állapodtunk meg, hogy egy önerő nélküli pályázatot biztosítanak a számunkra. ehhez az kellett, hogy ezt a töredezett aljzatot az önkormányzat a saját pénzén kicserélje és kétrétegű aszfalttal lássa el, valamint a vízelvezető hálózatot is kialakítsa. Ez nekünk 13 millió forintunkba került, a többi részét a pályának a Kézilabda Szövetségnek az összegéből valósították meg, ami 30 millió forintot takar” - nyilatkozta a polgármester. 

 Ebből az összegből fektették le a burkolatot, építették ki a palánkot és szerelték fel a kapukat, hálókat. Iskolaidőben a VSZK diákjai, azon kívül a sportegyesületek, illetve baráti társaságok is élvezhetik az új pálya adta lehetőségeket. A Gazdasági Ellátó Szervezet felügyelete alá tartozó létesítmény használati rendjét hamarosan kidolgozzák.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2023. jún. 27. kedd 17:05 | Keszthely
Keszthelyen rendezték meg a Strandkézilabda Nemzeti Bajnokság második kvalifikációs mérkőzéseit.
| 2021. aug. 11. szerda 14:06 | Keszthely
43 gyermek részvételével tart a héten kézilabdatábort a Georgikon DSE
| 2020. júl. 3. péntek 19:05 | Keszthely
Intenzíven sportolnak a táborozók.
| 2019. aug. 6. kedd 15:23 | Keszthely
A GDSE edzőtáborában idén 41 fiatal vesz részt, akiknek strandkézilabdázni is van lehetőségük.
| 2016. már. 9. szerda 09:56 | Keszthely
Kovács Péter az évszázad magyar kézilabdázója látogatott el hétfőn a Fejér György Városi Könyvtárba.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
00:00
Képújság
06:00
Egy csipetnyi szó
06:34
Zalai krónika
06:49
Savaria Filmfesztivál
07:00
Híradó
07:45
Savaria Filmfesztivál
08:36
Savaria Filmfesztivál
09:00
Egy csipetnyi szó
09:34
Zalai krónika
09:49
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.