+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / A diákok szerveztek egészségnapot az Asbóth iskolában
2019. február 14. csütörtök 11:48 - Keszthely
A diákok szerveztek egészségnapot az Asbóth iskolában
A program kiemelt témája a szív- és érrendszeri betegségek megelőzése volt. Ez a forduló a verseny 3. szakasza volt, aminek tétje a legjobb 100 diák közé jutás. A tanárok és a diákok közös erővel adtak lehetőséget a résztvevőknek az ingyenes vérnyomás- és vércukor mérésre, mozgásra és egyéb megelőzéssel kapcsolatos hasznos információk elsajátítására, amit a diákok szívesen ki is próbáltak.

Az Asbóth iskola tornatermében rendezte meg az egészségnapot a versenyen résztvevő nyolc diák,  összefogva osztálytársaikkal és tanáraikkal. A szervezők elsődleges célja az volt, hogy hangsúlyozzák diáktársaiknak az egészséges életmód jelentőségét, mindezt egy sportos, kötetlenebb hangvételű nap keretében.

„A célja ennek a mai rendezvénynek az nem más, mint ahogy a plakátok is mutatják, a cukorbetegség és a kardiovaszkuláris, azaz az érrendszer és szív megbetegedésének a megelőzése. Arra szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy mindenki a megelőzésre fektesse a hangsúlyt, hogy ne akkor menjen már el orvoshoz, hogyha problémája van, hanem járjon el szűrővizsgálatokra és mindenféle ilyen egészségnevelő célból szerveztük ezt a napot” - nyilatkozta a verseny egyik résztveveője, Buzás Anett. 

Ennek az egészségügyi versenynek eddig 2  fordulója zárult le, amin az Asbóth iskola csapata sikeresen továbbjutott. Ezek még online felületen zajlottak, amiben a diákoknak többek között drog- és alkohol prevenciós, illetve csecsemőgondozási feladatokat kellett megoldani.

„Szerintem ez nagyon jó segítség lesz nekünk, hogy ebben részt vehettünk, mert nagyon sok plusz információt kaptunk erről a szakmáról és hogy mit is kell csinálnunk majd a jövőben. Úgyhogy szerintem nagyon jól tettük, hogy erre jelentkeztünk, nagyon megérte, nagyon szeretjük, úgyhogy nagyon megérte ez az egész" - mondta televíziónknak Hegedüs Laura. 

A rendezvény résztvevőinek száma meghaladta a 300 főt – mondta az iskola igazgatója. Csótár András kiemelte, ennek a napnak a sikeressége abban is rejlik, hogy a megszokottól eltérő módon a szervezésben a diákoké volt a főszerep.

„Iskolákban az egészségügyi ágazatos képzés rég múltra tekint vissza és nagyon lelkes, nagy szakmai tudással rendelkező tanáraink nagyon jól tudják motiválni a diákokat. Ezért én úgy gondolom, hogy sikeres is és eredményes is az iskolánkban ez a képzés. Ezek a diákok, akik ebben a versenyben most részt vesznek és akik bevonták az iskolatársaikat, mind elkötelezett szakemberek és egy év múlva már nagy valószínűséggel dolgozni is fognak a szakmájukban asszisztensként vagy gyógymasszőrként" - fejtette ki az iskola igazgatója. 

A résztvevő diákok sok új dologgal ismerkedhettek meg. Sokak számára megdöbbentő volt a tény, hogy a magyarországi halálozások 54 %-a szív- és érrendszeri betegségek következménye. Elsődleges cél, hogy mindenki törekedjen a betegségek megelőzésére, hiszen kortól függetlenül mindenki érintett.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A római kori fenékpusztai erőd elevenedik meg a Balatoni Múzeum legújabb kiállításán.
 
Több mint 1 millió forint gyűlt össze a hétvégén a Fuss, hogy mások is túlélhessék! versenyen.
 
8. alkalommal nyitották meg a Trófeaszemlét a Vadászati Múzeum parkjában.
 
Idén is zarándokolnak Sümegre.
 
Rezisztens és új szőlőfajtákat is szemügyre vehettek az érdeklődők Cserszegtomajon.
 
Régészek és építészek tárgyalják, hogy milyen lehetőségei vannak egy régészeti park kialakításának.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó