+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / A diákok szerveztek egészségnapot az Asbóth iskolában
2019. február 14. csütörtök 11:48 - Keszthely
A diákok szerveztek egészségnapot az Asbóth iskolában
A program kiemelt témája a szív- és érrendszeri betegségek megelőzése volt. Ez a forduló a verseny 3. szakasza volt, aminek tétje a legjobb 100 diák közé jutás. A tanárok és a diákok közös erővel adtak lehetőséget a résztvevőknek az ingyenes vérnyomás- és vércukor mérésre, mozgásra és egyéb megelőzéssel kapcsolatos hasznos információk elsajátítására, amit a diákok szívesen ki is próbáltak.

Az Asbóth iskola tornatermében rendezte meg az egészségnapot a versenyen résztvevő nyolc diák,  összefogva osztálytársaikkal és tanáraikkal. A szervezők elsődleges célja az volt, hogy hangsúlyozzák diáktársaiknak az egészséges életmód jelentőségét, mindezt egy sportos, kötetlenebb hangvételű nap keretében.

„A célja ennek a mai rendezvénynek az nem más, mint ahogy a plakátok is mutatják, a cukorbetegség és a kardiovaszkuláris, azaz az érrendszer és szív megbetegedésének a megelőzése. Arra szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy mindenki a megelőzésre fektesse a hangsúlyt, hogy ne akkor menjen már el orvoshoz, hogyha problémája van, hanem járjon el szűrővizsgálatokra és mindenféle ilyen egészségnevelő célból szerveztük ezt a napot” - nyilatkozta a verseny egyik résztveveője, Buzás Anett. 

Ennek az egészségügyi versenynek eddig 2  fordulója zárult le, amin az Asbóth iskola csapata sikeresen továbbjutott. Ezek még online felületen zajlottak, amiben a diákoknak többek között drog- és alkohol prevenciós, illetve csecsemőgondozási feladatokat kellett megoldani.

„Szerintem ez nagyon jó segítség lesz nekünk, hogy ebben részt vehettünk, mert nagyon sok plusz információt kaptunk erről a szakmáról és hogy mit is kell csinálnunk majd a jövőben. Úgyhogy szerintem nagyon jól tettük, hogy erre jelentkeztünk, nagyon megérte, nagyon szeretjük, úgyhogy nagyon megérte ez az egész" - mondta televíziónknak Hegedüs Laura. 

A rendezvény résztvevőinek száma meghaladta a 300 főt – mondta az iskola igazgatója. Csótár András kiemelte, ennek a napnak a sikeressége abban is rejlik, hogy a megszokottól eltérő módon a szervezésben a diákoké volt a főszerep.

„Iskolákban az egészségügyi ágazatos képzés rég múltra tekint vissza és nagyon lelkes, nagy szakmai tudással rendelkező tanáraink nagyon jól tudják motiválni a diákokat. Ezért én úgy gondolom, hogy sikeres is és eredményes is az iskolánkban ez a képzés. Ezek a diákok, akik ebben a versenyben most részt vesznek és akik bevonták az iskolatársaikat, mind elkötelezett szakemberek és egy év múlva már nagy valószínűséggel dolgozni is fognak a szakmájukban asszisztensként vagy gyógymasszőrként" - fejtette ki az iskola igazgatója. 

A résztvevő diákok sok új dologgal ismerkedhettek meg. Sokak számára megdöbbentő volt a tény, hogy a magyarországi halálozások 54 %-a szív- és érrendszeri betegségek következménye. Elsődleges cél, hogy mindenki törekedjen a betegségek megelőzésére, hiszen kortól függetlenül mindenki érintett.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Számos rangos sikert értek el a mindössze négy éve működő Emotion Táncstúdió versenyzői.
 
Az intézmény a kamara kezdeményezéséhez csatlakozik és segíti a pályaválasztás előtt álló diákokat!
 
15 zsákfalut kell végig járniuk két nap alatt. Zala megyén kívül Tolnába is el kell jutniuk.
 
Szakmai napot rendeztek a A digitális környezet a köznevelésben elnevezésű pilot projekt résztvevőinek.
 
Az ország egyes részein kevés lesz a gyümölcstermés.
 
A jelenlegi időjárás nem kedvez a szőlőnek. A növény fejlődése miatt jóval több napsütésre volna szükség.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó