+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Nevet kaptak a kisbárányok
2019. február 11. hétfő 16:04 - Keszthely/Gyenesdiás
Nevet kaptak a kisbárányok
Kihirdették a kisbárányok névadó pályázatának győztesét. A Festetics Imre Állatparkban decemberben született merinó és racka birkákat keresztelhették el a látogatók. Birge és Zorro nagyon jól érzik magukat az állatparkban, csak úgy, mint a múlt héten született szamárcsikó. A jövevényeket tavasszal láthatják a látogatók.

A Birge névre hallgat a decemberben született merinó kisbárány. A Természet Háza Látogatóközpont névadó pályázatot hirdetett januárban, erre érkezett be a névjavaslat. Gelencsér Dominika az interneten látta a pályázati felhívást, így jelentkezett. Párjával Balatonbogláron élnek, először látogattak el a Festetics Imre Állatparkba.

„Úgy gondoltam, van egy kis időm, jelentkezek rá. A nevet pedig úgy találtam, hogy mivel az első név az adott volt, így a másik névnél azon gondolkodtam, hogy hogy is hívhatják a bárányt más néven vagy szinonimájaként. Így találtam a szinonima szótárban, és úgy gondoltam, hogy a Birge annyira különleges, hogy jól hangzana, és jó lenne számára.” - mondta a pályázat egyik nyertese.

A Természet Háza Látogatóközpont munkatársai egy ajándékcsomaggal jutalmazták a kisbárány névadóját. Mindezek mellett egy táblát is elhelyeznek az állatparkban Birge és névadója nevével. A Természet Háza Látogatóközpontban nevet kapott a szintén decemberi születésű racka kisbárány is, őt Zorronak hívják. A névadó pályázat kifejezetten nagy népszerűségnek örvendett.

„Január 31-én zárult a pályázatunk. Mind a merinó jerkére, illetve mind a fekete racka kos bárányunkra körülbelül 50-60 névötlet érkezett. Ezek elsősorban női illetve férfi keresztneveket, illetve azok becézett alakját, valamint filmsztárokra hajazó ötleteket is tartalmaztak. Kolléganőmmel ketten alkottuk a zsűrit, nagy egyetértésben született meg a végeredmény. A merinónkat Birge névre, a fekete rackánkat pedig Zorro névre keresztelték a nyerteseink.” - tájékoztatott Sali Éva, a Természet Háza Látogatóközpont megbízott ökoturisztikai vezetője.

A tél folyamán több kisbárány is született, az ő elnevezésükre is ír majd ki pályázatot a látogatóközpont. Ugyanígy az érdeklődők nevet adhatnak az elmúlt héten született szamárcsikónak is. A kis csacsi nagyon jól érzi magát az állatparkban, de egyelőre nem mozdul el édesanyja mellől. A látogatók a tavaszi nyitást követően találkozhatnak az új jövevényekkel. Forgatásunkat követően a Festetics Imre Állatparkban egy kisborjú is született. Ő is még édesanyja közelségét keresi, tavasszal azonban már megerősödve várja a látogatókat.

Regman Karola - Keszthelyi TV           

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A római kori fenékpusztai erőd elevenedik meg a Balatoni Múzeum legújabb kiállításán.
 
Több mint 1 millió forint gyűlt össze a hétvégén a Fuss, hogy mások is túlélhessék! versenyen.
 
8. alkalommal nyitották meg a Trófeaszemlét a Vadászati Múzeum parkjában.
 
Idén is zarándokolnak Sümegre.
 
Rezisztens és új szőlőfajtákat is szemügyre vehettek az érdeklődők Cserszegtomajon.
 
Régészek és építészek tárgyalják, hogy milyen lehetőségei vannak egy régészeti park kialakításának.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó