+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Korszerű eszközöket kapott az Asbóth iskola
2019. február 4. hétfő 17:44 - Keszthely
Korszerű eszközöket kapott az Asbóth iskola
Mintegy 11,5 millió forint értékben kapott eszközöket az Asbóth iskola. A legmodernebb berendezések a kozmetikusok, a fodrászok, a női szabók, a kőművesek és a karosszéria-lakatosok oktatását segíti. Az oktatási intézmény a budapesti EuroSkills versenyen nyújtott kiemelkedő teljesítményének köszönhetően vehette át az eszközöket.

Már az új székeken gyakorolnak az Asbóth iskola kozmetikus növendékei. A darabonként 370 ezer forintba kerülő, elektromosan működtethető székeket az EuroSkills bajnokságon használták a versenyzők. A 18 eszközből 12-t vehetett át az iskola. Csótár András elmondta, a modern szakemberek képzésében nagyon fontosak a korszerű berendezések.

„Hogy mi az élmezőnyben lehessünk nem csak Magyarországon, hanem Európában is, ahhoz folyamatos fejlesztésekre van szükség. Azok az eszközök, amik akár még használhatóak is, de már bizonyos szint felett nem elegendőek, azok cserére szorulnak. Ebben a versenyzésben, mivel sok munkát végeztünk, és mivel sok feladatot láttunk el, és jó eredményt is értünk el, ezért honorálták az iskolánkat egy nagyobb fejlesztési csomaggal. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamarán keresztül iskolánkba jutott 11,5 millió forint körüli összegben közel 100 eszköz.” - tájékoztatott a ZSzC Keszthelyi Asbóth Sándor Szakgimnáziumának igazgatója.

Az eszközfejlesztés a hiányszakmának számító női szabó képzést is érintette. A szaktanterembe egy gőzállomás és két új vasalódeszka került, ezek is a legkorszerűbb modellek. Az eszközfejlesztés rendkívül sokat jelent az intézménynek, hiszen ezeket a berendezéseket saját forrásból nem tudták volna beszerezni. A szakemberek szerint az új eszközök a szakmák népszerűsítéséhez is hozzájárulnak.

„Az a célunk, hogy a diákok, 7-8. osztályosok, de talán még az alsó tagozatosok is minél előbb megismerkedjenek egy-egy szakmával. Jelen pillanatban nagyon nagy tévedésben vannak mind a pedagógusok, mind a gyerekek, mind a szülők azzal kapcsolatban, hogy egy szakma 2019-ban mit jelent. Azt tudom mondani, hogy a végzett diákok a szakma megszerzése után azonnal kell, hogy tovább képezzék magukat.” - emelte ki Szabó Károly, a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum főigazgatója.

A karosszéria-lakatos szaktanterem egy lemezhajlító paddal gazdagodott. Ez a fél millió forintos eszköz nagyban megkönnyíti a diákok munkáját, hiszen fizikai erő kifejtése nélkül dolgozhatnak rajta. Az eszközbemutatón elhangzott, az Asbóth iskola kiemelkedő munkájának és kiváló versenyeredményeinek köszönheti a mintegy 11,5 millió forint értékű támogatást.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Jótékonysági teremlabdarúgó tornát szerveztek Keszthelyen 13 csapat részvételével
 
A várvölgyi rendezvény évről évre népszerűbb, melyre a környékbeliek is szívesen ellátogatnak.
 
Sok területen készítettek feltáró dokumentálásokat a Balatoni Múzeum munkatársai.
 
A lakosság száma azonban 2015 óta csökken, ennek megállítására pályázatok segíthetnek.
 
Hetedik alkalommal szervezték meg Sármelléken az Ólból üstbe elnevezésű kolbásztöltő versenyt.
 
Ezen a héten érdemes a papírokat kitölteni, hogy már a januári béreknél jelentkezzen a kedvezmény.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó