+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / A keszthelyi lakosok ötleteit várják
2019. január 30. szerda 17:26 - Keszthely
A keszthelyi lakosok ötleteit várják
Helyi közösségfejlesztés céljából várták beszélgetésre Keszthely lakosait a VSZK épületében. A találkozón a megjelentek azon ötleteit gyűjtötték össze, melyekkel a városi célterületek korszerűsítéséhez járulhatnak hozzá. A következőkben még három hasonló eseményen vehetnek részt az érdeklődők, valamint a hamarosan kiérkező 5000 kérdőív visszaküldésével is segíthetik a lakók saját közösségük építését.

A program a helyi identitás és kohézió erősítése Keszthelyen című pályázat keretében valósult meg, melynek célja a közösségfejlesztés. A projekt a Keszthelyi Városfejlesztő Kft. és Keszthely Város Önkormányzata együttműködésében zajlik, melynek eredményenként a belváros és Kiskeszthely kezdeményező- és cselekvőképességének fejlesztése jön létre. A pályázat jelenleg előkészítő szakaszban van, a találkozókat megelőzően a célterületeken élőkkel 30 személyes interjút már elkészítettek a szakemberek.  

„Most itt vagyunk a második fázisban, ahol elkezdtük a közösségi beszélgetéseket, majd ezt követően közösségi felmérés lesz, ahol a célterület lakosai mintegy 5000 lakásba juttatunk el egy kérdőívet, amit ők kitölthetnek. Aztán mindezeket a tanulságokat összegezzük egy cselekvési tervbe és kb. április végére fog kiderülni, hogy milyen programokat szeretnénk megvalósítani az elkövetkezendő három évben.” - mondta el Vozár Péterné, a belvárosi körzet képviselője.

A képviselőasszony hangsúlyozta, a beszélgetések arra szolgálnak, hogy minden esetleges problémát közösen beszéljenek meg a lakossággal. Kíváncsiak arra is, hogy az itt élők miért szeretnek Keszthelyen élni, illetve várják azokat a megoldási javaslatokat is, melyekkel a polgárok személyesen tudnának hozzájárulni ahhoz, hogy előbbre vigyék a közösséget. A pályázattal csaknem 55 millió vissza nem térítendő támogatást nyertek el, ebből valósítják meg a terveket. A közösségi beszélgetések mentor részvételével zajlanak. Horváthné Németh Zsuzsanna elmondta, a találkozókon mindenkire, mint egyénre van szükség, ötleteikkel rengeteget tudnak segíteni.

„Több településen voltam már és az első beszélgetésre 10-en 15-en 20-an jönnek. A következő már duplikálódik, tehát érzik a felelősséget, érzik a fontosságát. Érzik azt, hogy megkérdezték őket és ezért ők szívesen elmondják a véleményüket, eddig ez volt a tapasztalat. Nagyon örülök, hogy úgy tudom, hogy Keszthelyen is többen érdeklődtek.”  - ismertette Horváthné Németh Zsuzsanna

A szakember kiemelte, a beszélgetésen elhangzott hívószavakat összeírják, majd ezek alapján próbálnak olyan programokat szervezni, melyekkel fejleszthetik akár a város kulturális értékeit is. A következőkben még három közösségi beszélgetést szerveznek meg Keszthelyen, ezek közül az egyik adásunkkal egy időben zajlik, de részt vehetnek az eseményen az érdeklődők február 5-én a Kiskeszthelyért Közösségi Házban és február 7-én a Balaton Színházban is.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV.

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A Georgikon Udvarán köszöntötték az őszt.
 
Elismerték a nyugdíjas pedagógusokat és köszöntötték a pályakezdőket a Városházán.
 
Jövő héten változatos sportprogramokkal várják az érdeklődőket.
 
32. alkalommal rendezték meg a Vajda Napokat.
 
A 2019 februárjában megkezdett beruházást 103 millió forinttal támogatta a Kisfaludy-program.
 
Tavalyhoz képest 10, akár 20 %-kal is magasabb lehet idén a dió ára az országban.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó