+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Célkeresztben az olimpiai kvóta
2019. január 30. szerda 13:43 - Keszthely
Célkeresztben az olimpiai kvóta
Tokióba készül Major Veronika. A kiváló keszthelyi sportlövő akár már februárban kivívhatja hazánknak az indulási jogot a 2020-as olimpiára. A sportpisztoly magyar bajnoka erősen kezdte az idei évet. Edzőjével, Keczeli Zoltánnal igyekeznek, hogy maximálisan ki tudják használni az időt a fizikai és szakmai felkészülésre.

A lövész mellett nagyon sok múlik a fegyveren is, ezért december óta már ezzel az elektromos elsütésű, speciális légpisztollyal lő Major Veronika. A többszörös junior világ- és Európa-bajnok sportlövő egyéni rekordja 581 kör a maximálisan elérhető 600-ból. A 2017 óta már a felnőttek közt versenyző keszthelyi sportoló egyre jobban érzi új fegyverét, ez jól látszott idei első versenyén, a százhalombattai EB válogatón is.

„Ott egy nemzetközi szintű eredményt lőttem, 577 kört, ami döntős helyezést is ért, a döntőt azt meg is tudtam nyerni. Utána pedig Münchenben volt egy nemzetközi verseny, amiről most érkeztem haza. Ott két verseny volt szintén, első nap nagyon jól ment, ott 580 kört lőttem, döntőbe kerültem, ott hatodik lettem. Második nap kicsit kevesebb lett az eredményem, ott „csak” 574, azzal sajnos nem sikerült döntőbe kerülnöm, de így is egy nagyon jó eredmény szerintem” - nyilatkozta Veronika.   

Veronika egyértelmű célja Tokió. A 2020-as olimpiára már februárban kvótát szerezhet Magyarországnak egy döntős eredménnyel az indiai világkupán.  Jelenleg edzések, edzőtáborok és versenyek váltják egymást folyamatosan, de a sportlövő és edzője is úgy véli, hogy tartható ez a nagy terhelés.

„A sportlövészetről mindenki azt gondolja, hogy benn állunk a lőállásban és a céltábla felé tartott fegyverrel valami ott próbálunk lőni, de közel nem erről van szó. Egy nagyon jó fizikai állóképességgel kell rendelkezni, a speciális izmokat, valóban speciális gyakorlatokkal kell erősíteni, szinten tartani és ehhez bizony időre van szükség. Összegezve ez azt jelenti, hogy napi nyolc órát a sportra kell szánni” - mondta Keczeli Zoltán. 

Keczeli Zoltán hozzátette, hogy ha ezen az úton tudnak tovább haladni, nem csak a kvóta, hanem a biztos olimpiai szereplés is meg lesz. Sokat számít, hogy Veronika sikeresen teljesítette vizsgaidőszakát, melynek köszönhetően nyugodtan fókuszálhat céljaira. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
 
Húsvéti családi napot rendezett a Keszthelyi Evangélikus Egyházközség, dísz sírkerteket is készítettek.
 
Augusztus 22-e és 25-e között szervezik meg az eseményt a Balaton Színházban és a Fő téren.
 
Sok érdeklődőt mozgatott meg Gyenesdiáson a húsvéti készülődés és tojásfa díszítés programja.
 
Az olvasáskutatásról és az olvasási szokásokról hallhattak előadást a vajdások.
 
Várják az induló könnyűzenei együttesek jelentkezését, akik a Balaton-parton mérethetik meg magukat.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus