+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Célkeresztben az olimpiai kvóta
2019. január 30. szerda 13:43 - Keszthely
Célkeresztben az olimpiai kvóta
Tokióba készül Major Veronika. A kiváló keszthelyi sportlövő akár már februárban kivívhatja hazánknak az indulási jogot a 2020-as olimpiára. A sportpisztoly magyar bajnoka erősen kezdte az idei évet. Edzőjével, Keczeli Zoltánnal igyekeznek, hogy maximálisan ki tudják használni az időt a fizikai és szakmai felkészülésre.

A lövész mellett nagyon sok múlik a fegyveren is, ezért december óta már ezzel az elektromos elsütésű, speciális légpisztollyal lő Major Veronika. A többszörös junior világ- és Európa-bajnok sportlövő egyéni rekordja 581 kör a maximálisan elérhető 600-ból. A 2017 óta már a felnőttek közt versenyző keszthelyi sportoló egyre jobban érzi új fegyverét, ez jól látszott idei első versenyén, a százhalombattai EB válogatón is.

„Ott egy nemzetközi szintű eredményt lőttem, 577 kört, ami döntős helyezést is ért, a döntőt azt meg is tudtam nyerni. Utána pedig Münchenben volt egy nemzetközi verseny, amiről most érkeztem haza. Ott két verseny volt szintén, első nap nagyon jól ment, ott 580 kört lőttem, döntőbe kerültem, ott hatodik lettem. Második nap kicsit kevesebb lett az eredményem, ott „csak” 574, azzal sajnos nem sikerült döntőbe kerülnöm, de így is egy nagyon jó eredmény szerintem” - nyilatkozta Veronika.   

Veronika egyértelmű célja Tokió. A 2020-as olimpiára már februárban kvótát szerezhet Magyarországnak egy döntős eredménnyel az indiai világkupán.  Jelenleg edzések, edzőtáborok és versenyek váltják egymást folyamatosan, de a sportlövő és edzője is úgy véli, hogy tartható ez a nagy terhelés.

„A sportlövészetről mindenki azt gondolja, hogy benn állunk a lőállásban és a céltábla felé tartott fegyverrel valami ott próbálunk lőni, de közel nem erről van szó. Egy nagyon jó fizikai állóképességgel kell rendelkezni, a speciális izmokat, valóban speciális gyakorlatokkal kell erősíteni, szinten tartani és ehhez bizony időre van szükség. Összegezve ez azt jelenti, hogy napi nyolc órát a sportra kell szánni” - mondta Keczeli Zoltán. 

Keczeli Zoltán hozzátette, hogy ha ezen az úton tudnak tovább haladni, nem csak a kvóta, hanem a biztos olimpiai szereplés is meg lesz. Sokat számít, hogy Veronika sikeresen teljesítette vizsgaidőszakát, melynek köszönhetően nyugodtan fókuszálhat céljaira. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Zala és vas megye közösen szervezte meg az ORFK balesetmegelőzési versenyének döntőjét.
 
Mintegy 60 lakó részvételével tartottak lakossági fórumot Keszthely 2. sz. választókerületében.
 
Idén is megrendezték a Gróf Széchenyi Ödön Országos Tűzoltósportversenyt.
 
A Zala Megyei Idősügyi Tanács Keszthelyen számolt be a pályázatról.
 
A fürdővárosban új gasztronómiai kategóriát alkottak.
 
Mintegy 150 fiatal 13 szekcióban kóstolhat bele a kultúra és a művészet különböző ágaiba kapolcson.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó