+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Öleltél már fát?
2019. január 29. kedd 17:25 - Keszthely
Öleltél már fát?
Újdonsült keszthelyi festőművész mutatkozik be a Balaton Színházban. A gyergyószentmiklósi születésű Miklós Hajnal egy üde és természet közeli kiállítást rendezett, melyben a fák játsszák a központi szerepet. A Barcsay-díjjal is elismert alkotónak nagy tervei vannak, nem csak felnőtteknek, hanem gyerekeknek és babáknak is kíván egy alkotóműhelyt létrehozni.

Az ember és a természet kapcsolata foglalkoztatja Miklós Hajnalt. Gyakran ábrázol fákat. Gyermekkori emlékiben gyökeredzik a téma.

„Amikor elváltak a szüleim, akkor eladták a régi házunkat és az új tulajdonos kivágta a nyírfánkat, amit nagypapánk ültetett és bennem ez olyan mély nyomot hagyott, hogy mindig lefestem ezeket a fákat és újraültetem őket” - magyarázza Miklós Hajnal. 

A gyergyószentmiklósi születésű festőművész különleges technikával alkot. Papír helyett vásznon használja az akvarellt. Ezt azért teszi, hogy nagy méretben tudjon festetni. Hajnal azt vallja, hogy az akár két méter magas alkotásokba jobban bele tudja magát élni az ember. A művész nem rég költözött Keszthelyre: „Hosszú út volt Keszthelyig, több helyen is laktam már, de konkrétan Keszthelyre Grand Canariáról költöztünk a családommal. Nagyon-nagyon szeretjük Keszthelyt, számomra a Balaton közelsége, meg a városnak a pezsgése nyáron…én nagyon imádom.” 

Miklós Hajnal nem csak kiállításával kíván a város kulturális életébe kerülni. Alkotóműhelyt akar létrehozni Keszthelyen, nem csak felnőtteknek, hanem gyerekeknek is. 

Gyergyószentmiklós köti össze Hajnalt a kiállítását megnyitó Szabó Tibor Andrással. A Jászai Mari-díjas színész elmondta, hogy az első szó, ami eszébe jut a kiállításról, hogy üde: „Nyilván, ha az ember el akar kicsit szakadni ettől a zajos világtól, akkor a természetbe vágyik és ez természetes, mert valamikor az ember is természeti lény volt. Az ő munkái, a Hajnal munkái ezt a természetbe vágyódást, a természettel való egybeolvadásnak a vágyát tükrözi mindenben, a maga szimbolikája, a fák, az erdő, a víz, a nap és az állatok. Hihetetlen jó érzés látni ezeket a képeket.” 

Miklós Hajnal kiállítása február 15-ig látható a Balaton Színházban a jegypénztár nyitvatartási ideje alatt. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Május 31-től már Keszthelyen is hallható a Mária Rádió.
 
A szabályok betartásával lehet fürdőzni a balatoni strandokon.
 
Megkezdődött az 55. strandszezon, péntektől látogatható a Zalakarosi Fürdő.
 
Hétfőtől már látogathatják az ebek és a gazdák a létesítményt, több szabályt is be kell azonban tartani.
 
Utakat javítottak, de megújul a polgármesteri hivatal épülete és bölcsőde is épül a községben.
 
Június 4-én nagyszabású installáció készül a Fő téren a békeszerződés jubileuma alkalmából.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó