+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Pro Cultura díjas a Helikon Versmondó Kör
2019. január 23. szerda 15:21 - Keszthely
Pro Cultura díjas a Helikon Versmondó Kör
Több mint három évtizede van jelen a város életében a Helikon Versmondó Kör. Ennek elismeréseként vehették át a Pro Cultura Keszthely díjat a magyar kultúra napján. A Balaton Színház Simándy termében Csótár András köszöntötte a jelenlévőket, aki szót ejtett a magyar kultúrkincs megőrzésének fontosságáról is.

A Helikon Versmondó Kör nevében Kulcsárné Fullár Melinda vette át Csótár Andrástól, az Emberi Erőforrások Bizottságának elnökétől és Nagy Bálint alpolgármestertől a Pro Cultura Keszthely díjat. A város egyik meghatározó kulturális szervezetének a képviselő-testület a városban végzett kiemelkedő kulturális tevékenységének elismeréseként adományozta a díjat. A versmondó kör tagjai az elismerés átvételekor megemlékeztek egykori vezetőjükről, Törzsök Lajos Endrénéről.

„Nagyon nagy büszkeséggel tölt el bennünket, hogy ezt a díjat, amit a városban egy évben egyszer adományozhat oda az önkormányzat, méltónak tartottak bennünket arra, hogy ebben az évben ezt az elismerő kitüntetést pont mi kapjuk meg. Az egyetlen szívfájdalmunk az az, hogy most Kati néni nem lehetett itt velünk, és nem osztozhatott velünk a mi örömünkben.” - mondta a Helikon Versmondó Kör vezetője.

A Helikon Versmondó Kör egy baráti szerveződés ma is, amelynek tagjai már iskolás koruk óta rendszeresen szavalnak vagy énekelnek. Ma 10 tagot számlálnak, akik rendszeresen fellépnek a nemzeti ünnepek városi megemlékezésein valamint egyéb keszthelyi programokon. Nagy költőink, íróink szavaival idézik fel őseink emlékét és történelmi hagyományainkat.

A magyar kultúra napján 2004 óta adják át a Pro Cultura díjakat azoknak a helyi embereknek vagy szervezeteknek, akik nagy mértékben hozzájárulnak Keszthely kulturális életéhez.

Ruzsics Ferenc polgármester távolléte miatt a megjelenteket a városvezetés nevében is Csótár András, az Emberi Erőforrások Bizottságának elnöke köszöntötte. Ünnepi beszédében a magyar kultúra megőrzésének fontossága mellett a Helikon Versmondó Kör kiemelkedő szerepét is hangsúlyozta.

„Már több évtizede olyan magas szintű kulturális feladatot lát el önzetlenül, jó szándékkal, városszeretetből, hazaszeretetből, amit aki a városi rendezvényeken részt vesz, nem tudja nem észrevenni. Mi úgy gondoltuk, hogy eljött az a pillanat, amikor meg kell egy kicsit köszönnünk az ő tevékenységüket, és egy kicsit talán azok számára is reflektorfénybe állítani, akik a városi megemlékezéseken nem vesznek részt.” - tájékoztatott az Emberi Erőforrások Bizottságának elnöke.

A magyar kultúra napja alkalmából irodalmi összeállítást hallhatott a közönség a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház művészeinek előadásában. Lőrincz Nikol és Bellus Attila versekkel és dalokkal tisztelgett a Himnusz születésnapján.          

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Keszthely város jegyzője a koronavírus járvány miatt nem engedélyez esküvőt.
 
Április 4-től, azaz szombattól ideiglenesen újra kinyit a keszthelyi piac – tájékoztatott Nagy Bálint.
 
Mentőautó vásárláshoz kér segítséget a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata.
 
A helyi vállalkozások segítésén dolgozik a város, nyárra alternatív költségvetés készül Keszthelyen.
 
A gazdaság helyreállítására hoztak intézkedéseket a város elöljárói.
 
A köztemetők nyitva vannak Keszthelyen, azonban csak indokolt esetben látogassuk!
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó