+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Nyári táborok: már most lehet jelentkezni
2019. január 17. csütörtök 18:52 - Keszthely
Nyári táborok: már most lehet jelentkezni
Van olyan nyári tábor a Balatoni Múzeum egyelőre formálódó kínálatában, amelyre már megtörténtek az első jelentkezések. Lényeges újdonság lesz az idén, hogy a korábbi évekhez képest jelentősen növelik a férőhelyek számát. A programok száma is nőni fog.

A keszthelyi Balatoni Múzeum immár hetedik esztendeje rendez nyári táborokat többnyire általános iskolás korú gyermekek számára. A szervezés már jóval előbb megkezdődik, január elejére szinte mindent tudni lehet ezekről a táborokról. A második osztályos Ujlaki Ádám a régészeti táborba jelentkezett. "Én szeretem a régészetet és jelentkeztem a táborba, a nyáron, a régésztáborba. Nagyon várom már, hogy meleg legyen, süssön a nap és hogy jöhessek ebbe a táborba. Ha nagy leszek, én is szeretnék majd ilyesmivel foglalkozni" - mondja.

Az egyik legnépszerűbb nyári tábor a régészettel foglalkozó. Ádám édesanyja, Ujlakiné Kovács Edina csak jó dolgokat hallott erről a programról: "Nagyon sok új dologgal megismerkedhetnek. Kimehetnek helyszínre - kisfiamat nagyon érdekli a régészeti feltárás. Itt lehetőségük nyílik a gyerekeknek arra, hogy a földből kikerülő tárgyakat megismerhessék."

Ádám agyagozni is szeret, ebben a táborban pedig erre is lesz lehetősége. Jó hír, hogy a korábbi évekhez képest 2019-ben már nem négy, hanem hat tábor szervezésére van lehetőség a Balatoni Múzeumban. Az intézmény igazgató-helyettesétől, Németh Pétertől azt is megtudtuk, hogy egy uniós pályázatnak köszönhetően a táboronkénti tizenöt fős létszámkeret is húsz főre nő. Így a korábbi, összesen hatvan fős létszámot lényegében megduplázták. Elmondta továbbá: "Június utolsó két hetében lesz kettő darab táborunk és júliusban négy tábor. Lesz benne régészeti témájú: történelem, régészet és természetismereti témájú táborok. Az újdonságok pedig azok - még ezeken kívül -, hogy több helyre is el tudunk látogatni a várlátogatásokon kívül. A sümegi várba elmegyünk, ahová nem tudtunk eddig. Íjászkodás is lesz a táborainkban."

A táborok híre hirdetés nélkül is futótűzként terjed a szülők körében. Ennek köszönhetően eddig már tizen jelentkeztek a csaknem fél év múlva induló programokra. Emailben, a muzeumpedagogia@balatonimuzeum.hu címen lehet jelentkezni. A táborozás ára személyenként 2500 Ft, de egy folyamatban lévő pályázat kimenetelétől függően akár ingyenes lehetőség is várható. A múzeum honlapján a táborokról szóló tartalom a napokban frissül majd.

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
2020 óta képeznek a keszthelyi VSZK-ban fitness-wellness instruktorokat.
 
Az országos tanévkezdő program keretében minden osztály számot adott számot edzettségéről és tudásáról.
 
Átadták az Erzsébet-ligeti pavilont.
 
A harmadik alkalommal megszervezett programnak ezúttal is a Festetics-kastély ad otthont Keszthelyen.
 
Májustól augusztus végéig mintegy 215 ezer látogató összesen 627 ezer jegyet váltott.
 
A nonprofit Kft. azzal a céllal jött létre, hogy a régió meghatározó szektorában tanulókat.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus