+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Programokkal teli évet zárt a Goldmark
2019. január 17. csütörtök 16:43 - Keszthely
Programokkal teli évet zárt a Goldmark
Több tízezer látogatót vonzottak a Goldmark Károly Művelődési Központ rendezvényei 2018-ban. Nagyon népszerűek voltak a bérletes és bérleten kívüli színházi darabok, de az ismeretterjesztő előadásokra is sokan voltak kíváncsiak. A művelődési központ szakkörei és klubjai is közel ezer résztvevővel működtek.

2018-ban ismét Helikoni év volt Keszthelyen, ez volt a Goldmark Károly Művelődési Központ egyik legnagyobb rendezvénye. Több mint négyezer diákot láttak vendégül a városban, az érdeklődők pedig 700-nál is több produkciót láthattak.Nagy népszerűségnek örvendett a KeszthelyFest is, ahol 2018-ban Boban Markovic és a Punnany Massif volt a sztárvendég. Mindezek mellett a Balaton Színház termeiben is számos programot élvezhetett a közönség.

„25 ezren látogatták meg csak itt, a benti rendezvényeken a házunkat. Ebben a 25 ezerben bent vannak természetesen az ismeretterjesztő előadásaink. Itt például a színházban, ebben a nagyteremben 68 darab  előadásunk volt 24 678 fő látogatta ezeket az előadásokat. Ugyanúgy mondhatom az öntevékeny csoportjaink magas számát, hiszen több mint 30 csoportunk van, ebben bent vannak a művészeti csoportok, a népművészeti csoportok, a klubok. Több mint ezren látogatják ezeket az öntevékeny csoportjainkat.” - tájékoztatott Csengei Ágota, a Goldmark Károly Művelődési Központ igazgatója.

A színházi darabok is nagy népszerűségnek örvendtek az elmúlt évben. A bérletes előadások telt házzal futottak, ezeken kívül több bérleten kívüli darabot is élvezhetett a közönség. A zene sem hiányozhatott a repertoárból a filharmonia bérlet előadásai mellett könnyűzenei koncerteknek – többek között a Budapest Bár és a Habana Social Club fellépésének - is helyt adott a Balaton Színház. 2018 májusában megnyitotta kapuit a NépmesePont, itt is számos foglalkozással, valamint táborokkal is várták a családokat. A művelődési központ igazgatója szerint rendkívül jó évet zártak tavaly.

„Nagyon mozgalmas, nagyon színes és nagyon fárasztó. Nagyon büszke vagyok a csapatra, akikkel együtt dolgozhatok, hiszen tényleg – ezt nem véletlenül mondtam, hogy fárasztó volt – nagyon elfáradtunk. Nyár végére is nagyon elfáradtunk, év végére is nagyon elfáradtunk, de nem véletlenül, hiszen nagyon sok jó rendezvényt szerveztünk. Szerintem nem panaszkodhat senki, aki hozzánk betért akár a házon belülre, akár a kinti rendezvényeinkre, mert nagyon jó rendezvényeink voltak, nagyon sok látogatóval. Ami megint fontos, hogy megtalálták az emberek a rendezvényeinket, és egy szervezőnek ennél nincs nagyobb öröm, mint amikor tele van a Fő tér, tele van a Balaton-part vagy tele van a színházterem.” - tette hozzá az intézményvezető.

Csengei Ágota elmondta, nagy büszkeség az is, hogy az országban elsőként hatodik éve sikerült elnyerni a Családbarát Munkahely címet. Hozzátette, nagyon sokat dolgoznak azért, hogy megszólítsák a fiatal korosztályt is, a mozipótló filmvetítéseik, valamint a fotós szakkörük is nagy népszerűségnek örvend a 15-25 éves korosztály körében.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A vállalkozások továbbra is szállíthatják a hulladékot a KETÉH telepre.
 
Keszthely polgármestere 100 darab mosható maszkot vett át kedden délelőtt a Krokker házaspártól.
 
A koronavírus miatt a Balatoni Múzeum határozatlan időre bezárja összes kiállítását.
 
Az intézkedések első ütemeként számos fejlesztést és beszerzést is későbbre halaszt a város.
 
A pedagógusoktól és a szülőktől is nagy erőfeszítést kíván az otthoni tanulás.
 
Hogyan telik az idő a házi karanténban? Egy balatonszentgyörgyi család mindennapjaiba tekinthetünk bele.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó