+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Programokkal teli évet zárt a Goldmark
2019. január 17. csütörtök 16:43 - Keszthely
Programokkal teli évet zárt a Goldmark
Több tízezer látogatót vonzottak a Goldmark Károly Művelődési Központ rendezvényei 2018-ban. Nagyon népszerűek voltak a bérletes és bérleten kívüli színházi darabok, de az ismeretterjesztő előadásokra is sokan voltak kíváncsiak. A művelődési központ szakkörei és klubjai is közel ezer résztvevővel működtek.

2018-ban ismét Helikoni év volt Keszthelyen, ez volt a Goldmark Károly Művelődési Központ egyik legnagyobb rendezvénye. Több mint négyezer diákot láttak vendégül a városban, az érdeklődők pedig 700-nál is több produkciót láthattak.Nagy népszerűségnek örvendett a KeszthelyFest is, ahol 2018-ban Boban Markovic és a Punnany Massif volt a sztárvendég. Mindezek mellett a Balaton Színház termeiben is számos programot élvezhetett a közönség.

„25 ezren látogatták meg csak itt, a benti rendezvényeken a házunkat. Ebben a 25 ezerben bent vannak természetesen az ismeretterjesztő előadásaink. Itt például a színházban, ebben a nagyteremben 68 darab  előadásunk volt 24 678 fő látogatta ezeket az előadásokat. Ugyanúgy mondhatom az öntevékeny csoportjaink magas számát, hiszen több mint 30 csoportunk van, ebben bent vannak a művészeti csoportok, a népművészeti csoportok, a klubok. Több mint ezren látogatják ezeket az öntevékeny csoportjainkat.” - tájékoztatott Csengei Ágota, a Goldmark Károly Művelődési Központ igazgatója.

A színházi darabok is nagy népszerűségnek örvendtek az elmúlt évben. A bérletes előadások telt házzal futottak, ezeken kívül több bérleten kívüli darabot is élvezhetett a közönség. A zene sem hiányozhatott a repertoárból a filharmonia bérlet előadásai mellett könnyűzenei koncerteknek – többek között a Budapest Bár és a Habana Social Club fellépésének - is helyt adott a Balaton Színház. 2018 májusában megnyitotta kapuit a NépmesePont, itt is számos foglalkozással, valamint táborokkal is várták a családokat. A művelődési központ igazgatója szerint rendkívül jó évet zártak tavaly.

„Nagyon mozgalmas, nagyon színes és nagyon fárasztó. Nagyon büszke vagyok a csapatra, akikkel együtt dolgozhatok, hiszen tényleg – ezt nem véletlenül mondtam, hogy fárasztó volt – nagyon elfáradtunk. Nyár végére is nagyon elfáradtunk, év végére is nagyon elfáradtunk, de nem véletlenül, hiszen nagyon sok jó rendezvényt szerveztünk. Szerintem nem panaszkodhat senki, aki hozzánk betért akár a házon belülre, akár a kinti rendezvényeinkre, mert nagyon jó rendezvényeink voltak, nagyon sok látogatóval. Ami megint fontos, hogy megtalálták az emberek a rendezvényeinket, és egy szervezőnek ennél nincs nagyobb öröm, mint amikor tele van a Fő tér, tele van a Balaton-part vagy tele van a színházterem.” - tette hozzá az intézményvezető.

Csengei Ágota elmondta, nagy büszkeség az is, hogy az országban elsőként hatodik éve sikerült elnyerni a Családbarát Munkahely címet. Hozzátette, nagyon sokat dolgoznak azért, hogy megszólítsák a fiatal korosztályt is, a mozipótló filmvetítéseik, valamint a fotós szakkörük is nagy népszerűségnek örvend a 15-25 éves korosztály körében.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Hagyományos sárgulási ünnepséggel köszöntek el a végzős hallgatók.
 
Halálának 100. évfordulóján kiállítással emlékeztek Mary Hamiltonra.
 
Ötszázötvenen tekertek a sereggel május 14-én.
 
A sárgulási ünnepség az egyik legrégebbi hagyománya a 225 éves intézménynek.
 
Somogyi András kezdte meg ajánlásgyűjtést.
 
Ma délelőtt vettek végső búcsút Keszthelyen Cservenka Györgytől.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár