+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Veszélyvágta: a figyelemfelhívás a cél
2018. május 9. szerda 14:20 - Keszthely
Veszélyvágta: a figyelemfelhívás a cél
A családon belüli erőszakról, az elsősegélynyújtásról és az egészséges táplálkozásról is szó esett az Útkeresők, útvesztők verseny megyei döntőjén. A Kábítószerügyi Egyeztető Fórum szervezésében a megye hét iskolájából érkeztek csapatok Keszthelyre. A program célja elsősorban, hogy felhívja a fiatalok figyelmét a rájuk leselkedő veszélyekre.

Egy bűnügyi helyszínen találták magukat a nagykanizsai Zsigmondy Vilmos Szakképző Iskola diákjai. A Keszthelyi Rendőrkapitányságon 20 percük volt arra, hogy felderítsék az ügyet, és elmeséljék, hogy mi történt valójában. Az iskola diákjai rendészeti szakirányon tanulnak, így nagyon szakszerűen dolgoztak a feladaton.

„Nagyon fontos az, hogy tisztában legyenek az emberek azzal, már a mi korunkban is, hogy fontos az, amit tanulunk, amit csinálunk. Fontos az, hogy tudjuk, hogy mi történne ha, meg, hogy mi lenne, ha.” - mondta Kolompár Csilla, a nagykanizsai Zsigmondy Vilmos Szakképző Iskola tanulója.

A Kábítószerügyi Egyeztető Fórum kétévente szervezi meg a vetélkedőt, amelynek a megyei döntőjére hét iskola érkezett. A program célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a különböző veszélyhelyzetekre, kihangsúlyozva azt, hogy van segítség. A diákok így kipróbálhatták magukat az elsősegélynyújtásban is, ahol egy autóbaleset sérültjeit kellett ellátniuk, de a kerékpározás veszélyeire és szabályaira is felhívták a figyelmet a szervezők. Szó esett emellett a családon belüli erőszakról, valamint a mindennapi pszichoterrorról is. Az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy sok fiatalra hatással van a program.

„A bűnmegelőzés nem csak a megcélzott tinédzser meg fiatal felnőtt korosztály tekintetében fontos, hanem a társdalom minden csoportja, rétege tekintetében próbálunk tanácsokat, figyelemfelhívást közreadni. Különösen amikor a bűnelkövetési módszerek változnak. A fiatalok a korukból fakadóan viszonylag nehezebben építik be a mindennapjaikba ezeket a tanácsokat, de itt Zala megyében úgy érezzük, hogy ez a verseny is, a Veszélyvágta, és egyéb módszerek alkalmasak arra, hogy hosszú távon nevelő hatást fejtsenek ki.” - tájékoztatott Dr. Horváth István, a Keszthelyi Rendőrkapitányság kapitányságvezetője.

A versenyt megelőzte egy felhívás, ahol a diákoknak kisfilmet kellett készíteniük Az internet veszélyei címmel. Öt film érkezett be a pályázatra, ezeket egy műszaki és szakmai csapat értékelte. Az elkészült alkotásokat a verseny díjátadóján is levetítették.

Ruzsics Ferenc is köszöntötte a diákokat. A város polgármestere kiemelte, a több mint 200 fiatal üde színfolt volt a városban. Hozzátette, az önkormányzat számára is kiemelt fontossággal bír, hogy felhívják a fiatalok figyelmét a különböző veszélyhelyzetekre.

„A családon belüli erőszakra is egy szituációs játékot készítettek elő a munkatársak, az egészséges táplálkozást is ismertették a fiatalokkal. Ez a mostani megyei döntő egy elég sok programot átölelő rendezvénysorozatnak a vége.” - emelte ki a polgármester.

Az Útkeresők, útvesztők Veszélyvágtájában ez úttal a Vajda János Gimnázium csapata bizonyult a legjobbnak. A következő versenyre 2020-ban kerül sor Lentiben, így a város képviselője a rendezvény végén át is vette a programot jelképező vándorbotot.

Regman Karola - Keszthelyi TV                

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Új webalkalmazást indított el a Zalai Borút Egyesület Zalakaros és Dobronak közreműködésével.
 
A sertés-szakkollégisták is bemutatkoztak a kétnapos konferencián.
 
A Vadonleső Program nem csak a ragadozóra, hanem annak élőhelyére is szeretné felhívni a figyelmet.
 
Szerdán négy karate klubtaggal érkezett Keszthelyre Kőrösi János, aki 15 éve él Skóciában.
 
Az emberi test felépítéséről és működéséről adtak számot a 8. osztályos diákok.
 
Az illegális hulladéklerakó területek felderítése a célja a szervezetnek.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó