+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Ingyen fuvar az orvoshoz
2019. január 11. péntek 16:22 - Keszthely
Ingyen fuvar az orvoshoz
Időskorúak szállításában nyújt segítséget az Egyesített Szociális Intézmény. Keszthely Város Idősügyi Tanácsának kezdeményezésére egy hétszemélyes járművel szállítják el az orvoshoz az igénylőket. Idősek Szállító Szolgálata ingyenes egy EFOP pályázatnak köszönhetően. A hiánypótló programról Keszthely alpolgármestere és az Egyesített Szociális Intézmény vezetője számolt be a mai nap.

Az alacsony padlózatú, tolóajtós autót az idősek könnyen használhatják. A hétszemélyes jármű már szolgálatba is állt. Keszthelyi időskorúak vehetik igénybe, ha kórházba, vagy a háziorvoshoz kell eljutniuk. Keszthely Város Idősügyi Tanácsának elnöke elmondta, hogy egyedülálló és hiánypótló ez az szolgáltatás.

„Az Idősügyi Tanács a tavalyi évben nagyon sok megkeresést kapott azzal kapcsolatban, hogy Keszthely területén több, különösen az egyedülálló idősebb emberek esetében nehézséget okoz, hogy eljussanak az orvoshoz, háziorvoshoz, kórházba, esetlegesen gyógyszertárba. És azon gondolkoztunk az intézményvezető asszonnyal, hogy milyen megoldást tudnánk találni ennek a problémának a kiküszöbölésére és egy pályázati forráson keresztül volt lehetőségünk finanszírozást találni arra, hogy egy gépjárművet, illetve gépjárművezetőt tudjunk szolgálatba állítani úgymond” - nyilatkozta Nagy Bálint. 

A szolgáltatást szórólapokon hirdeti az Egyesített Szociális Intézmény. Már most nagy érdeklődést tapasztalnak – mondta Királyné Domaházi Csilla intézményvezető. A pályázatnak köszönhetően sem a városnak, sem az Egyesített Szociális Intézménynek nem jelent plusz költséget a szolgáltatás.

„2021 februárjáig ez a szolgáltatás működni fog. Hangsúlyozom, hogy a rászoruló idősek részére ingyen és bérmentve tudjuk ezt a szolgáltatást biztosítani, hiszen a pályázati forrás lehetővé teszi magának az autónak a bérlését, az üzemanyagköltségét és minden egyéb más költségét, illetve nyilván a gépkocsivezető bére is benne van ebben a pályázati forrásban” - mondta televíziónknak  Királyné Domaházi Csilla.

Az Idősek Szállító Szolgálatát keszthelyi idősek vehetik igénybe a város területén belül, hétfőtől péntekig 8 és 16 óra között. Az Egyesített Szociális Intézmény diszpécserénél telefonon kell jelezni az igényt 8 és 12 óra között.  A tervek szerint a nyár végén összegzik a program tapasztalatait, és ha szükséges, módosítják a szolgáltatást.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Fiatal alkotó, Tóth Xénia képeit láthatja a közönség a Balatoni Múzeumban.
 
1200 ember kóstolt egyszerre fánkot a hétvégén Nagykanizsán.
 
A Nagykanizsai Országos Fánkfesztivál keretében 230 gyermek játszhatott Zalakaroson.
 
Hagyományos télbúcsúztató rendezvényét szervezte meg a Közösségi Értékekért Egyesület
 
Közel 400 jelmezes vonult fel a XX. Keszthelyi Városi Karneválon.
 
Halálos baleset történt február 22-én a 76-s főúton.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó