+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / "Keresztelő" lesz az állatparkban
2019. január 10. csütörtök 16:08 - Keszthely
"Keresztelő" lesz az állatparkban
Egy merinó és egy racka kisbáránynak adhat nevet a közönség január 31-ig. A kisállatok a Festetics Imre Állatparkban születtek, az intézmény pedig az interneten hirdetett névadó pályázatot. Az érdeklődők két névötlettel nevezhetnek, a győztes a Bakonyerdő Zrt. által összeállított ajándékcsomagot nyer.

Óvón veszi körbe a nyáj a decemberben született két merinó kisbárányt. A Festetics Imre Állatparkban nem ritka, hogy kisállatok születnek, most egyszerre több juh is utóddal örvendeztette meg a gondozókat. A merinó juhok Nyugat-Ázsiából származnak, innen kerültek Európába. Tenyésztésének oka kiváló minőségű gyapjúja. Az állatpark birkái nagyon barátságosak, szívesen közelednek a vendégekhez. Az elsőként született kisbáránynak most nevet is adhatnak a látogatók.

„A pályázat lényege, hogy egy pályázó összesen kettő névötlettel pályázhat. A megadott e-mail címünkre érkezhetnek a névötletek, és igazából január 31-ig várjuk ezeket a névötleteket.” - mondta Trefeli Alexandra, a Bakonyerdő Zrt. ökoturisztikai munkatársa.

Fontos, hogy a névötletet tartalmazó e-mail tárgya a „Merino” legyen, hiszen a Bakonyerdő munkatársai így tudják azt beazonosítani. A rackák családja is bővült decemberben, az ott született kisbáránynak is lehet nevet adni. Ebben az esetben természetesen a levél tárgyaként a „Racka” szót kell feltüntetni. A cigája juhok nyájába is érkezett két kisbirka, őket majd a most futó pályázatokat követően lehet majd elnevezni.

A kisbárányok egyelőre édesanyjuk közelségét keresik, de már nagy érdeklődéssel fordulnak a nyáj többi tagja és a gondozók felé is.A decemberben született kisbárányok egyelőre anyatejen élnek egészen 8 hetes korukig. A Festetics Imre Állatpark jelenleg zárva tart, a kisbárányok életét azonban nyomon lehet követni az állatpark facebook oldalán. A látogatók április 1-től találkozhatnak személyesen a kisbárányokkal.

Regman Karola - Keszthelyi TV           

galéria
1
2
3
4
5
6
további híreink
 
Visszaáll a régi nyitva tartási rend és az időkorlátot is eltörlik szombattól.
 
Több termelő online értékesítette a borokat, ebben a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa is segített.
 
A koronavírus-járvány miatt nem szervezhetik meg a népszerű rendezvényt.
 
Jótékonysági és közösségépítő kihívásokat is teljesítettek a korlátozás alatt az emberek.
 
Az önkormányzati képviselő az elcsatolás miatt fejezte ki aggodalmát.
 
A hallgatók online adhatnak számot a tudásukról szóban és írásban egyaránt.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó