+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Sikeres évet zárt Hévíz
2019. január 9. szerda 17:26 - Hévíz
Sikeres évet zárt Hévíz
A sármelléki reptér fejlesztésére is sor kerül és a Nagyparkoló felújítása is befejeződik 2019-ben – hangzott el a hévízi újév köszöntő ünnepségen. Papp Gábor, a város polgármestere elmondta, 2018-ban a Széchenyi utca felújítása volt a legnagyobb projekt Hévízen, de a turizmus terén is jó eredmények születtek.

A hívő ember hálát ad minden jóért és nehézségért, amit a Jóisten rá mért – mondta Hévíz polgármestere ünnepi köszöntőjében. Papp Gábor hozzátette, a 2018-as évben a városnak is számos nehézséggel kellett szembenéznie, de sikerrel vette az akadályokat. Az elmúlt évet a Széchenyi utca felújítása határozta meg, a város első embere köszönetet mondott a hévízieknek a munkálatok során tanúsított türelemért és a támogatásért. Kiemelte, 2019-ben is több felújítás valósul meg.

„A város fő utcájának felújítása mellett hozzáláttunk a Nagyparkoló teljes felújításához is, amely egy fél milliárdos beruházás, és május közepére fog elkészülni teljesen. Persze a munka folytatódik. A piac, a sportcsarnok, a közlekedés, a gyógytó környékének megépítésével mintegy 8 milliárd forintot fejlesztünk városunkon az idei és jövő évben.” - tette hozzá Hévíz polgármestere.

Papp Gábor elmondta, 2019-ben új térfigyelő kamerarendszert építenek ki Hévízen, és a Hévíz-Balaton Airport fejlesztése is folytatódik. A város polgármestere beszédében köszönetet mondott a különböző szerveknek és szervezeteknek az elmúlt évek támogatásáért.

Manninger Jenő pohárköszöntőjében kiemelte, Hévíz a beruházások mellett kiemelt támogatást fordított a  kultúrára és a spotra, ami szintén nagyon fontos szempont a város életében. Mindezek mellett a város 2018-ban is kiemelkedő eredményeket ért el a turizmus területén.

„Én azt gondolom, hogy tényleg így van, járni kell a világot, járni kell Európát, hozni kell ide a befektetőket, a vendégeket, megteremteni a kapcsolatokat. Én nagyon bízom benne, hogy ez a hosszú munka, ami a sármelléki repülőtér kapcsán már nagyon sok kísérlet volt, eredménnyel fog járni, biztos, hogy az még sok-sok év lesz, míg igazán beérik, de így lesz.” - emelte ki Manninger Jenő.

A térség országgyűlési képviselője elmondta, a település életében a jövőben is rendkívül fontos lesz a kapcsolatok építése. Manninger Jenő és Papp Gábor együttesen kívántak sikerekben gazdag, boldog új évet a meghívott vendégeknek, a hévízi elöljáróknak és rajtuk keresztül a város lakóinak.          

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Egyre növekszik Európa szerte és hazánkban is a koronavírus fertőzöttek száma. Tartsuk be a szabályokat!
 
A Police Café program keretein belül tanácsokat adtak a hatóságok az érdeklődőknek.
 
Fafaragással és hímzéssel foglalkoztak a Zala Megye Népművészetéért Alapítvány táborában.
 
Nyáron mutatja legszebb arcát a keszthelyi zsinagóga mellett elterülő, egyedülálló biblikus kert.
 
A hétvégén úttörő programot kínált a Helikon Kastélymúzeum: a kínálat “Parkmozival” bővült.
 
Az Asbóth Szakgimnázium csaknem 400 diákja végez nyári gyakorlatot.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó