+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / A hétvége után ismét havazás várható
2019. január 7. hétfő 15:56 - Keszthely
A hétvége után ismét havazás várható
Az év első nagyobb havazása kezdődött meg pénteken és tartott egészen szombatig. A közlekedési feltételek változóak voltak Keszthely térségében. Hétfőre a lehullott hó csak foltokban maradt meg. Az időjósok előrejelzése szerint újabb havazás várható.

Természetesen a legkisebbek örültek a legjobban a havazásnak. A gyerekek hóembert építettek, csúszkáltak, hógolyóztak. Keszthely térségében körülbelül 5-10 centiméter vastagságú volt a lehullott hó. Sárika édesapjával használta ki a hó adta örömöket, szánkóztak, és hóembert is építettek.

„Nagyon örülünk neki. Próbálunk hóembert építeni, illetve a szánkó is megy. Próbáljuk egy kicsit játékosan ezt az egészet…énekel is a kislány…kicsit játékossá tenni ezt a havazást” - mondta Takács Zsolt. 

Keszthelyen és környékén péntek délutántól egészen szombat délutánig esett a hó. Északnyugat felől egy tőlünk északkeletre örvénylő ciklon melegfronti csapadékzónája érte el hazánkat. Előkerültek a lapátok és a seprűk is. Sokak a plusz munka ellenére is örömmel fogadták az idei első komolyabb havazást. 

„Nagyon örülök neki. Én kinn voltam reggel az erdőn, hajnalba…olyan szép minden. Igazi, természetes” - nyilatkozta Szentkirályi István. 

Az intenzív havazás ellenére szombaton délelőtt a közutak jól járhatóak voltak. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. szakemberei november 10. óta 24 órás szolgálatot biztosítva végezik a szükséges téli útüzemeltetési feladatokat. Keszthelyen rosszabb állapotban voltak az utak. Szombaton reggel és délelőtt is még sok nagyobb útvonal is havas, latyakos volt, később pedig jégbordás. Szombat estére a havazást helyenként enyhe eső váltotta fel. 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a mai napos idő után az esti órákban elkezd növekedni a felhőzet. Az ezt okozó melegfront az ország több pontján fog majd újabb csapadékot hozni.

„Nem lesz ez máshogy Keszthely térségében sem. Ami valószínű, hogy ez a csapadék szinte végig havazás formájában fog lehullani. Esetlegesen kedd délután, este felé átmenetileg átválthat ónos esőre, de jelentős mennyiséget az valószínű nem fog okozni. Az addig lehulló friss hó vastagsága a becslések szerint olyan 2 és 5 centiméter között lehet Keszthely térségében” - mondta televíziónknak Kuntár Rolnad, meteorológus.  

A felhősödésnek köszönhetően a hőmérséklet nem lesz olyan alacsony. -2, -3 fok környéki minimumokat lehet várni. A hőmérő higanyszála kedd délutántól emelkedhet fagypont fölé. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A szabadtéri árusítóhelyet csak szigorú szabályok betartása mellett látogathatják az állampolgárok.
 
A hétvégén a Balaton-parton, a kastélyparkban és a sétálóutcán is csak néhányan sétáltak.
 
Orbán Viktor kijelentette, cél annyi munkahelyet teremteni, amennyit a koronavírus tönkretesz.
 
Az állattartók számára is a higiénia fontosságát hangsúlyozzák az állatorvosok.
 
Keszthely város jegyzője a koronavírus járvány miatt nem engedélyez esküvőt.
 
Április 4-től, azaz szombattól ideiglenesen újra kinyit a keszthelyi piac – tájékoztatott Nagy Bálint.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó