+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Zöld Zala vetélkedő
2018. május 10. csütörtök 11:38 - Keszthely
Zöld Zala vetélkedő
Ismét vetélkedtek iskolások a Fejér György Városi Könyvtárban. A Zöld Zala természetismereti vetélkedő döntőjét öt csapat részvételével rendezték meg az olvasóteremben. Az idén a Balatoni halak, madarak és a Balaton értékei voltak a fókuszban.

Verebélyi Judit könyvtáros ismertette a feladatokat a Zöld Zala vetélkedő résztvevő csapatainak. A három fordulós vetélkedőt még 2008-ban indította útjára a Fejér György Városi Könyvtár. A nyolcadik alkalommal megrendezett verseny döntőjére 5-7 osztályos tanulók jutottak be Keszthely általános iskoláiból. Minden évben megadott témában készülnek a diákok. Az idei természetismereti megmérettetésre a Balaton értékeiből és élővilágából állították össze a feladatsort. Volt ügyességi, párosító és madárfelismerő feladat. De a természetről készült Totoban is meg kellett mutatni elméleti tudásukat a gyerekeknek. A négyfős csapatok összehangoltan oldották meg a feladatokat. Egy hónapon át készültek a versenyre. Az első két forduló legjobbjai jutottak a döntőbe.

A feladatok sokszínűek voltak, ismeretszerzésre ösztönözték a tanulókat. Tanórán kívüli kutató munkát, találékonyságot is igényelt a felkészülésük.

Nagyon szoros volt a verseny a jól felkészült csapatok között. Végül az idei Zöld Zala vetélkedőt a Ranolder János Római Katolikus Ált.Iskola, Homárok csapata nyerte.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A nagy melegben védjük bőrünket a nap káros hatásaitól!
 
Az egészséges életmódra és a sportra fektették a hangsúlyt a cserkész táborban.
 
Vendégünk: Forstner Anna a Keszthelyi Környezetvédő Egyesület elnöke
 
Az útlezárás a tervek szerint július 8-án reggel 8 órakor kezdődik, és július 12-e 18 óráig tart.
 
A voksokat októberig lehet leadni a 12 döntőbe került fára.
 
Senki nem sérült meg. Körülbelül ezer ügyfélnél ment el az áram Gyenesdiáson.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár