+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Adóbevallás: május 22-e a határidő
2018. május 16. szerda 17:41 - Keszthely
Adóbevallás: május 22-e a határidő
Közeledik az adóbevallások határideje. Idén a Pünkösd miatt a nyomtatványok benyújtására május 22-én éjfélig van lehetőség. A NAV idén mindenkinek automatikusan elkészíti a tervezetet, amely május 22-e után automatikusan bevallássá válik. A határidő lejárta előtt azonban elektronikus vagy postai úton van lehetőség a módosításra.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal mintegy 5 millió embernek készítette el az adóbevallási tervezetét a munkáltatóktól beérkezett adatok alapján. Azokról a jövedelmekről, amelyekről nem érkezett adat a hatósághoz, mindenkinek magának kell számot adni. A tervezet az ügyfélkapun keresztül egyszerűen javítható, akik azonban postai úton kapták meg, azoknak a NAV honlapjáról letölthető nyomtatvány segítségével kérhetik a módosítást.

„Aki egyetért a NAV által készített adóbevallási tervezettel, tehát leellenőrizte és pontosak az adatok, annak nincsen további teendője. A postai úton kiküldött dokumentumot egyezőség esetén nem kell visszaküldeni a NAV-nak, és nem kell az ügyfélszolgálatokra sem bevinni, mert ez a dokumentum minden további adminisztráció nélkül hivatalos adóbevallássá válik május 22-e után. Hogyha a tervezetben visszaigénylés szerepel, és az adózó szeretné ennek a kiutalását kérni, akkor a kiutaláshoz meg kell adni az adatokat, tehát vagy a postacímet, vagy a bankszámlaszámot.” - tájékoztatott Joó Hilda, a NAV Zala Megyei Adó- és Vámigazgatóságának sajtó főreferense.

A NAV idé is felhívja a figyelmet az adó 1+1%-nak felajánlására. A nyomtatványok az adóbevallással együtt vagy külön is benyújthatók, így május 22-ig azok is rendelkezhetnek, akik egyébként már elkészítették az szja-bevallásukat. Az idei évtől az egyháznak felajánlott 1%-ot a NAV a következő évben is figyelembe veszi, egészen addig, amíg a rendelkező nem jelöl meg másik kedvezményezettet.

A NAV zalaegerszegi központi hivatala május 22-én hosszabított nyitvatartással, este 8 óráig várja az ügyfeleket.

Regman Karola - Keszthelyi TV           

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A keszthelyi versenyző 10 méteres légpisztoly számban 10. lett.
 
Szálinger Balázs "Becsvölgye" című művéről, a közelmúlt irodalmi történéseiről beszélgetettek a költővel.
 
Hangfalban csempészték a kábítószert, majd egy autószerelő műhelyben árulták.
 
Az szja-bevallási tervezetek esetleges módosítására, illetve kiegészítésére is május 21-ig van lehetőség.
 
A dokumentumot a csütörtöki soros ülésén fogadta el a keszthelyi képviselő-testület.
 
A füstérzékelő alkalmazására buzdítja a lakosságot a Katasztrófavédelem.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus