+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Ranolder nap a cserkészet jegyében
2018. május 18. péntek 16:55 - Keszthely
Ranolder nap a cserkészet jegyében
Játékos feladatok várták a diákokat a Ranolder Napon. A Helikon strandon a Feltámadás Cserkészcsapat szervezésében a felsősök bizonyíthatták az ügyességüket, a Helikon parkban pedig az alsó tagozatosok játszhattak. A Ranolder nap már az iskola alapítása óta hagyomány.

A Bumm című volt a legnépszerűbb a diákok körében. Az aknakeresőhöz hasonló játékban a diákoknak egy akadálypályán kellett túljutniuk. A tanulóknak ezen kívül 9 másik feladatot kellett teljesíteniük, például egy evőkanállal kellett minél több vizet kimerniük a Balatonból.

„Legjobban a bummos játék tetszett, ahol kockákba kellett lépkedni, sé kijutni a labirintusból. Iskolánk életében ez egy nagyon fontos nap, mivel az osztálykiránduláson kívül ezt várjuk a legjobban. Ilyenkor lejövünk ide a Helikon strandra és játszunk. Egy nap, amikor nincs tanítás, de jól érezzük magunkat. Összekovácsolja a csapatunkat, és a tanárok is játszanak velünk, és így nagyon tetszik nekünk ez.” - mondta Ifi Benedek, az iskola tanulója.

A diákoknak a játékok kivitelezéséhez együtt is kellett működniük, emellett pedig a szervező cserkészek fontosnak tartották, hogy a mindennapokban is hasznosítható tudással gazdagodjanak a tanulók. A Feltámadás Cserkészcsapat parancsnoka nagyon elégedett volt a gyerekek teljesítményével.

„Nagyon ügyesek, nagyon lelkesek, nagyon kedvesek, és szeretettel várjuk őket. Úgy látom, hogy fogékonyak is erre az életmódra. Reméljük, hogy evvel a cserkészcsapatnak a létszáma is tud növekedni, bár nem ez a célunk, hanem az, hogy minél több olyan gyerek legyen, aki egészségben, testileg, lelkileg tisztán tud majd felnőni.” - tájékoztatott Nagy Tamás, a Feltámadás Cserkészcsapat parancsnoka.

A Ranolder nap az iskola hagyományos ünnepnapja, amelyet az iskola alapítása óta megszerveznek. Két évvel ezelőtt kezdődött az együttműködés a Feltámadás Cserkészcsapattal, akik minden alkalommal érdekes és változatos feladatokat hoznak a gyerekeknek. Az iskola több diákja is cserkész, de szeretnék, ha ez a szám növekedne.

„Szeretnénk, ha a diákjaink minél közelebb kerülnének a cserkészethez, hiszen egyáltalán nem ismeretlen dolog, hogy a cserkészetnek a szellemisége, az tulajdonképpen az egyházi oktatással nagyon közvetlen kapcsolatban van, sőt szinte azt mondhatnánk, hogy kéz a kézben van. A másik pedig, hogy olyan kifogyhatatlan ötleteik vannak, amivel lényegében bármilyen korú, rendű, rangú gyermeket el tudnak szórakoztatni.” - emelte ki Őry Gábor, a Ranolder János Általános Iskola igazgatója.

A Ranolder napon a gyerekek délelőtt tíz és dél között játszhattak együtt a cserkészekkel. A feladatok mellett egy rövid előadást is hallgathattak a cserkészet kialakulásáról és működéséről.           

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Az intézkedést Orbán Viktor miniszterelnök jelentette be pénteken délelőtt.
 
Több fogásról is kapott már visszajelzést a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt.
 
18 éve áldotta meg az azóta már szentté avatott II. János Pál pápa a kézfogás harangját.
 
Az egészségügyi dolgozóknak tett felajánlást egy vállalkozó.
 
Az önkormányzat minden szükséges óvintézkedést megtesz a lakosság védelme érdekében.
 
A GESZ munkatársai megkezdték a kiszállítást, a szolgáltatásra folyamatosan lehet jelentkezni.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó