+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Diákok jelentkezését várja a rendőrség
2018. május 24. csütörtök 15:07 - Keszthely
Diákok jelentkezését várja a rendőrség
Tizennégy éve már, hogy diákok segítik a rendőrség munkáját a nyári idegenforgalmi szezonban. Jelenlétük, járőrözésük és figyelemfelhívásuk jelentősen visszaszorította a strandi lopásokat, autó feltöréseket. Keszthely Város Önkormányzata támogatásával az idén is, a tanév végét követően ,megnyitja kapuit a Balaton parton a Bűnmegelőzési Iroda. A Keszthelyi Rendőrkapitányság várja az iroda működésének idejére a diákok jelentkezését.

Középiskolások  szórólapokkal figyelmeztetik a strandolókat, autótulajdonosokat Keszthelyen.  Felhívják a veszélyes helyzetekre, az értékmegőrzésre a lakosság és a turisták figyelmét. Útbaigazítási segítséget, információt nyújtanak a vendégeknek. Mindannyian a Bűnmegelőzési Iroda munkatársai, akik a nyári időszakban a város kiemelt idegenforgalmi pontjain segítik a rendőrség munkáját. A diákok munkáját  szakmailag rendőrök  felügyelik és támogatják.  2004 óta  dolgozik együtt a rendőrség Keszthelyen a középiskolásokkal, akiknek jelenléte a városban  folyamatos bűncselekmény szám csökkenést eredményez. A Bűnmegelőzési Iroda az idei szezonra is felkészült a Keszthelyre látogatók biztonsága érdekében. Ahhoz, hogy a tanulók szakmai szempontból is jól végezhessék munkájukat a rendőrségtől minden segítséget megkapnak, felkészítő három napos táborban vesznek részt munkába állás előtt, s teljes körű tájékoztatást kapnak  napi ellenőrzési feladatokról is. A  közlekedésben megkönnyítésére is van segítség, kerékpárral járják a strandok közti távolságokat, a kiemelt bevásárló helyek területeit.        

Aki szeretné önkéntes munkájával, szolgálatával  július 2-tól segíteni a nyári hónapokban a rendőrök munkáját és szívesen venne részt  a rendőrség és Keszthely  város bűnmegelőzési programjában, jelentkezhet az oktató intézményénél vagy a Keszthelyi Rendőrkapitányság Bűnmegelőzési osztályán Dömötör Roland Bűnmegelőzési főelőadónál.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Visszaáll a régi nyitva tartási rend és az időkorlátot is eltörlik szombattól.
 
Több termelő online értékesítette a borokat, ebben a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa is segített.
 
A koronavírus-járvány miatt nem szervezhetik meg a népszerű rendezvényt.
 
Jótékonysági és közösségépítő kihívásokat is teljesítettek a korlátozás alatt az emberek.
 
Az önkormányzati képviselő az elcsatolás miatt fejezte ki aggodalmát.
 
A hallgatók online adhatnak számot a tudásukról szóban és írásban egyaránt.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó