+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Keszthelyi sikerek a Szakma Kiváló Tanulója országos versenyen
2018. május 25. péntek 11:53 - Keszthely
Keszthelyi sikerek a Szakma Kiváló Tanulója országos versenyen
A Zalaegerszegi Szakképzési Centrum két keszthelyi intézménye, az Asbóth Sándor Szakgimnázium és a VSZK is megmutatta, hogy magas színvonalú képzés folyik az iskolákban. A Szakma Kiváló Tanulója verseny országos döntőjébe jutott tanulók három szakmában is éremmel tértek haza Budapestről.

Az Asbóth Sándor Szakgimnázium és Kollégium évről évre szakmai és tanulmányi versenyeken  bizonyítja, hogy a munkaerőpiac magas képzettséget követel, ahhoz pedig magas színvonalú képzésben kell részt venni a jövő szakembereinek. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által rendezett Szakma Kiváló Tanulója verseny döntőjébe két szakmából is bejutottak tanulók. Illés Áron erősáramú elektrotechnikus tanuló aranyérmet szerzett, míg szépségápolásban Cságoly Laura kozmetikustanuló állhatott a dobogó legfelső fokára. Sipos Kata  a 7. helyet szerezte meg. Az Euroskills döntőjén Papp Viktória Dóra is első helyezést ért el. A Budapesten rendezett nívós megmérettetésre  az elődöntő után is heteket készültek a versenyzők. A feladatok  a szakma minden részét érintették.  

A Keszthelyi VSZK szakgimnáziumi és szakközépiskolai képzései is szép eredményeket hoznak. A vendéglátás különböző területein mérettetik meg magukat szakmai versenyeken a tanulók. A tizennyolc éves Szakács Dávid végzős pincértanuló is remekelt.  Már a válogatón megmutatkozott tudása, a legmagasabb pontszámmal került az elődöntőbe. A döntőben neki is három feladatot kellett elvégezni - adott tájékoztatót Kiss György, a tanuló felkészítője. Tudásával, ügyességével és kreativitásával bronzérmet szerzett. 

A magas színvonalú versenyzés és a dobogós helyezések azt eredményezték, hogy a tanulóknak nem kell szakmai vizsgát tenni.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Fiatal alkotó, Tóth Xénia képeit láthatja a közönség a Balatoni Múzeumban.
 
1200 ember kóstolt egyszerre fánkot a hétvégén Nagykanizsán.
 
A Nagykanizsai Országos Fánkfesztivál keretében 230 gyermek játszhatott Zalakaroson.
 
Hagyományos télbúcsúztató rendezvényét szervezte meg a Közösségi Értékekért Egyesület
 
Közel 400 jelmezes vonult fel a XX. Keszthelyi Városi Karneválon.
 
Halálos baleset történt február 22-én a 76-s főúton.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó