+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Már csak egy napjuk van a civil szervezeteknek
2018. május 31. csütörtök 10:18 - Keszthely
Már csak egy napjuk van a civil szervezeteknek
Az egy százalékos adóra jogosult civil szervezetek elszámolásának határideje május 31-e. Legkésőbb ezen a napon éjfélig elektronikusan el kell küldeni a NAV számára a 2016-os támogatások elszámolásáról szóló dokumentumot. Csak azok a szervezetek lesznek jogosultak 2019-ben az egy százalékos felajánlások fogadására, akik ezt megteszik.

Vaszary Kolos szobra az egyik jelképe annak, hogy az adó egy százalékának felajánlása milyen célokat szolgálhat. Az egyik keszthelyi civil szervezet ugyanis a helyi születésű érsek emlékműve felállításának költségfedezetére használta fel az adományokat.

Kalapos István, a Bencés Szellemiségért Alapítvány kuratóriumának elnöke elmondta: természetesen figyeltek a határidőre, mivel szervezetük számára a költségvetés számottevő részét jelenti az állampolgárok felajánlása.

A Nemzeti Adó és Vámhivatal elektronikus levélben is felhívta a szervezetek figyelmét a jogvesztő határidőre. A “16KOZ” elnevezésű közleményt csak elektronikusan lehet kitölteni és beadni. A dokumentum és az ahhoz tartozó útmutató a NAV honlapján található meg. Ennek a közleménynek a benyújtási kötelezettsége nem újdonság: amióta az egy százalékos felajánlások lehetősége fennáll, az elszámolási kötelezettséget is teljesíteni kell.

"A “16KOZ” közleményben mindazon SZJA egy százalékként felajánlott összeg felhasználását jelölni kell, amit a NAV 2016. január 1-jétől 2016. december 31-ig kiutalt a kedvezményezetteknek, illetve amit a kedvezményezett a 15KOZ közleményében tartalékolt. A közleményt május 31-ig elektronikus úton kell elküldeni a Nemzeti Adó és Vámhivatalnak. A közlemény és a kitöltési útmutató a NAV honlapjáról letölthető." - magyarázta Joó Hilda, a NAV Zala Megyei Adó- és Vámigazgatóságának sajtóreferense.

Ha a civil szervezet jogutód nélkül megszűnik, soron kívül kell elszámolnia a “17MKOZ” nevű bizonylaton. Ha a szervezet a határidőig valamelyik közleményt nem nyújtja be, illetve a közleményében számszaki hibás adatokat közöl, a NAV kizárja a 2019. évi kedvezményezettek közül. 

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Alkotó workshopot rendeztek a Páhoki Kapo(l)cs Alkotóházban a hétvégén.
 
Nincs itt semmiféle hiányról szó - reagált a KÉVE szavaira Dr. Ifi Ferenc.
 
Az ellenzék szerint olyan bevételek vannak a büdzsében, melyek nem biztos, hogy realizálódnak.
 
Influenza járványról egyelőre nem beszélhetünk, legalábbis környékünkön. Az országban egyre több a beteg.
 
Február 15-én jár le a jelentkezési határidő a szeptemberben induló képzésekre.
 
Az utak állapotának és a karbantartásoknak is kedvez az időjárás, tavasszal számos felújítás lesz.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó