+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Ünnepeltek az ügyvédek
2018. június 1. péntek 15:52 - Keszthely
Ünnepeltek az ügyvédek
Alapításának 60 éves évfordulóját ünnepelte a keszthelyi Ügyvédi Munkaközösség. Az emlékülésen fejet hajtottak az alapító ügyvédek előtt, és felidézték az 1958. június 1-én történt eseményeket. Az emlékezés mellett konferenciát is tartottak, amelynek a digitalizáció és a legújabb ügyvédi szabályzatok voltak a témái.

Régen látott ismerősök találkoztak és új ismeretségek is szövődtek a keszthelyi Ügyvédi Munkaközösség konferenciáján. A programot a 60 évvel ezelőtt megalakult szervezetre emlékezve rendezték meg a Polgármesteri Hivatal Dísztermében. Az ülésen köszöntötték a munkaközösség egykori alapítójának, Dr. Dér Ferencnek a lányát, Dér Zsuzsannát, aki nagy szeretettel emlékezett vissza a 60 évvel ezelőtti eseményekre.

„Nagyon kis gyerek voltam, de azt tudom, hogy a Kastély utcában volt egy épület, amit megvettek, és közösen az ügyvédek oda kerültek. Körülbelül kilenc ügyvéd lehetett akkor, nem vagyok biztos a számban. Én sokakat ismertem, mert én ilyen küldönc szerepet töltöttem be, hogyha valami kellett.” - mondta a leszármazott.

Dr. Iglódi Endre az emlékülés kezdetén beszámolt azokról az eseményekről, amelyek 1958. június 1-én, a keszthelyi Ügyvédi Munkaközösség megalakulásának napján történtek az országban. Elhangzott, erről ugyan nem számoltak be a korabeli újságok, mégis hatalmas lépés volt a város életében.

„Ez egy óriási jelentőségű dolog volt. Előtte, ’55-ben Dr. Piller Artúr vezetésével egy már megalakult. Ahogy a törvény engedte, magánügyvéd, közösség, úgy alakulhatott meg ’58. június 1-én ez Dr. Dér Ferencnek a vezetésével. Ez működött 1991. szeptember 30-ig.” - tájékoztatott a keszthelyi ügyvéd.

A megjelent kamarai elnököket és jogászokat Ruzsics Ferenc köszöntötte. Keszthely polgármestere köszönetet mondott Dr. Iglódi Endrének a városban végzett munkájáért és a konferencia megszervezéséért. Az emlékülést Manninger Jenő, a térség országgyűlési képviselője is üdvözölte.

„Az ügyvédeknek mindig is fontos szerepük volt egy város életében, nem csak a konkrét munkájukkal, hanem avval, hogy nyilván az értelmiséghez tartoztak, képzett emberek formálták a város életét. Különösen egy ilyen kisvárosban nagy kihatásuk van. Ez azért egy olyan kisváros, ami egyetemi város, Festeticsek városa, tehát nyilván nagyon fontos, hogy kultúrát és műveltséget is sugározzanak.” - tette hozzá a miniszteri biztos.

Az emlékülést követően egy közgyűlésre is sor került, ahol szó esett az ügyvédi munkát is érintő digitalizációról, valamint a közeljövőben elfogadott, legújabb ügyvédi szabályzatokról is.

Regman Karola - Keszthelyi TV          

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Halálos baleset történt február 22-n a 76-s főúton.
 
12 csapat több mint százféle fánkkal nevezett az utolsó farsangi vasárnap hagyományos rendezvényére.
 
Zala megye mindhárom választókörzetében jelen van már a párt.
 
Új webalkalmazást indított el a Zalai Borút Egyesület Zalakaros és Dobronak közreműködésével.
 
A sertés-szakkollégisták is bemutatkoztak a kétnapos konferencián.
 
A Vadonleső Program nem csak a ragadozóra, hanem annak élőhelyére is szeretné felhívni a figyelmet.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó