+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Nemzetközi mesterek a mezőnyben
2018. június 4. hétfő 18:03 - Keszthely
Nemzetközi mesterek a mezőnyben
Címvédés volt Keszthely Város Sakkbajnokságán. Két nemzetközi mester és több kiváló sakkozó részvételével rendezték meg vasárnap az Amazon Ház Látogatóközpontban. A hagyományos megmérettetés ezúttal is a város napi programokat gazdagította.

33 versenyző ült a táblák elé a város sakkbajnokságán. Elsősorban Keszthelyről, de Marcaliból és Zalaegerszegről is jöttek résztvevők. A környezet mellett elsősorban a verseny atmoszférája vonzza ide a sakkozókat.

„Jó hangulat van itten, családias, ismerek majdnem mindenkit, ugye más megyékből is jönnek, ismerek majdnem én is mindenkit itten. Jó eljönni, jó itt lenni” - nyilatkozta Tamás György. 

A résztvevőket a város nevében Nemes Klára köszöntötte. Az önkormányzati képviselő kiemelte, hogy a városvezetés a helyi sakkcsapatot és az általuk szervezett két versenyt is támogatja. Keszthely Város Sakkbajnokságát kilencfordulós, svájci rendszerben bonyolították. Ennek köszönhetően a gépi sorsolás pontszámok alapján párosította az azonos erősségű sakkozókat, akik gyors -15 perces - meccseket játszottak. A sakk szerencsére nincs életkorhoz kötve – vallják a sport űzői. Ehhez híven a legfiatalabb 9, míg a legidősebb résztvevő 85 éves volt.

 „A fiataltól kezdve az idősebb korosztály is sakkozhat. És mindenki nyilván amíg érzi magában, hogy tud gondolkodni – mert a sakknak azért egy komoly feltétele, hogy gondolkodjunk, hiszen jókat is kell, hogy lépjünk, ha nyerni akarunk” - mondta  a versenyt szervező Spartacus elnöke, Szalai István. 

A viadal vegyes erősségű mezőnyt vonultatott fel, akik közül kiemelkedett két nemzetközi nagymester, Pintérné Kovács Márta és Kristof Jansen. Esélyeshez méltóan a Spartacus első táblása meg is nyerte a versenyt.

A verseny erős volt, csakúgy mint az elmúlt években – mondta el a győztes. Hozzátette: hat-hét nagyon jó játékos volt a mezőnyben. Kifejezetten jól sikerült a verseny.   Kristof Jansen harmadszor vett részt a város sakkversenyén, mindegyik alaklommal ő győzedelmeskedett.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV  

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Az igazi tanévkezdési roham általában, így idén is augusztus végéhez közeledve várható az üzletekben.
 
Már lehet regisztrálni az ingyenes képzésekre Keszthelyen.
 
Az idei szezonban sem történt kirívó bűncselekmény sem a strandon sem a város többi részén.
 
A Fejér György Városi Könyvtár igazgatója a legmagasabb szakmai elismerést vehette át.
 
Elkészült a Keszthelyi TV és a Balatoni Krónika kampányszabályzata.
 
5 országból több mint 80 versenyző érkezett a keszthelyi eseményre.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó