+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Nemzetközi mesterek a mezőnyben
2018. június 4. hétfő 18:03 - Keszthely
Nemzetközi mesterek a mezőnyben
Címvédés volt Keszthely Város Sakkbajnokságán. Két nemzetközi mester és több kiváló sakkozó részvételével rendezték meg vasárnap az Amazon Ház Látogatóközpontban. A hagyományos megmérettetés ezúttal is a város napi programokat gazdagította.

33 versenyző ült a táblák elé a város sakkbajnokságán. Elsősorban Keszthelyről, de Marcaliból és Zalaegerszegről is jöttek résztvevők. A környezet mellett elsősorban a verseny atmoszférája vonzza ide a sakkozókat.

„Jó hangulat van itten, családias, ismerek majdnem mindenkit, ugye más megyékből is jönnek, ismerek majdnem én is mindenkit itten. Jó eljönni, jó itt lenni” - nyilatkozta Tamás György. 

A résztvevőket a város nevében Nemes Klára köszöntötte. Az önkormányzati képviselő kiemelte, hogy a városvezetés a helyi sakkcsapatot és az általuk szervezett két versenyt is támogatja. Keszthely Város Sakkbajnokságát kilencfordulós, svájci rendszerben bonyolították. Ennek köszönhetően a gépi sorsolás pontszámok alapján párosította az azonos erősségű sakkozókat, akik gyors -15 perces - meccseket játszottak. A sakk szerencsére nincs életkorhoz kötve – vallják a sport űzői. Ehhez híven a legfiatalabb 9, míg a legidősebb résztvevő 85 éves volt.

 „A fiataltól kezdve az idősebb korosztály is sakkozhat. És mindenki nyilván amíg érzi magában, hogy tud gondolkodni – mert a sakknak azért egy komoly feltétele, hogy gondolkodjunk, hiszen jókat is kell, hogy lépjünk, ha nyerni akarunk” - mondta  a versenyt szervező Spartacus elnöke, Szalai István. 

A viadal vegyes erősségű mezőnyt vonultatott fel, akik közül kiemelkedett két nemzetközi nagymester, Pintérné Kovács Márta és Kristof Jansen. Esélyeshez méltóan a Spartacus első táblása meg is nyerte a versenyt.

A verseny erős volt, csakúgy mint az elmúlt években – mondta el a győztes. Hozzátette: hat-hét nagyon jó játékos volt a mezőnyben. Kifejezetten jól sikerült a verseny.   Kristof Jansen harmadszor vett részt a város sakkversenyén, mindegyik alaklommal ő győzedelmeskedett.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV  

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A májusi csapadékmennyiség elegendő volt a terményeknek, a hideg viszont nem tett jót a növényeknek.
 
Két hét múlva rendezik a Pünkösdi Regattát.
 
Az intézmény egy hónapig használhat egy 3D nyomtatót, ezzel készült a játék.
 
A betegek tájékoztatásának segítésére fejlesztettek új rendszert a kórházban Keszthelyen.
 
A 101 heliogravürből álló tárlatot egészen szeptember 22-ig tekintheti a közönség.
 
A Pannon Egyetem Georgikonos hallgatóinak Sárgulási ünnepségének idén is a kastély parkja adott helyszínt
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó