Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Levizsgáztak a Georgikon hallgatói
2018. jún. 13. szerda | Keszthely
Levizsgáztak a Georgikon hallgatói
173 hallgató tett sikeres záróvizsgát kedden a Georgikonon. A végzősök alap- és mesterszakon, felsőfokú szakképzésben és szakirányú továbbképzésben is számot adtak a tudásukról. A vizsgán a tételhúzás mellett a szakdolgozataikat is meg kellett védeniük az egyetemistáknak.

A Villányi borvidékről  írt szakdolgozatot az egyik szőlész-borász hallgató. A Georgikon Karon kedden zajlottak a záróvizsgák, ahol az egyetemistáknak számot kellett adniuk a tudásukról. A szakdolgozatok megvédésére 10 perc állt rendelkezésére a hallgatóknak, az után következett a tételhúzás. Józsa Kristóf már gyakorlott vizsgázóként járult a bizottság elé.

„Én már MSc-n végeztem most, úgyhogy nekem ez már igazából a második záróvizsgám. A védésem az jól sikerült, azt úgy érzem, hogy talán ötöst fogok belőle kapni. A tételekből is szerencsém volt, ott is a számomra jó tételt húztam. A vizsgabizottság tagjai nagyon kedvesek voltak, és nagyon segítőkészek voltak, nagyon jó kérdéseket tettek fel, úgyhogy szerintem sikeres volt a vizsgám.” - mondta Józsa Kristóf, kertészmérnök szakos MSc  hallgató.

Az egyetemen 14 bizottságban folyt a vizsgáztatás, így az A épület minden folyosóján tételeket olvasó diákokat lehetett látni. Azok, akik már túl voltak a megmérettetésen, igyekeztek nyugtatni társaikat. Akik viszont még a vizsga előtt álltak, izgalommal tekintettek a számadás elé. A záróvizsgázók mindegyike nagyon komolyan vette a felkészülést.

„Különösebben nem máshogy készültem, de nagyon sokat készültem, és most is még nagyon izgulok. Bízom a jó eredményben, és a jó tételhúzásban.” - tette hozzá Lőrincz Áron, mezőgazdasági szakos FSz hallgató.

A záróvizsga az egyetemi évek legkomolyabb megmérettetése, hiszen itt már nem csak a tanáraik, hanem hatóságok és szakmai szervezetek, cégek képviselői előtt is számot kell adniuk a hallgatóknak a tudásukról. Polgár J. Péter kiemelte, az egyetemisták nagyon komolyan veszik ezt a vizsgát, már a tanév során is sokan érdeklődnek a tételsorok felől. Hozzátette, az idei évben is kiemelkedően magas a záróvizsgázók száma.

„Mindhárom szinten vizsgáztatunk, felsőoktatási szakképzésben, BSc, tehát alapszakon és mesterszakon is. Ugyanakkor szakmérnökeink is vizsgáznak, tehát gyakorlatilag már diplomás szakemberek szakmai továbbképzésének záróvizsgái is zajlanak szakirányú továbbképzési területeken. Ez összességében 173 végzős, akik bejelentkeztek ezeken a szinteken a záróvizsgákra.” - tájékoztatott Polgár J. Péter, a Pannon Egyetem Georgikon Kar dékánja.

A keszthelyi hallhatókat követően jövő héten a székelyudvarhelyi kihelyezett képzés végzőseihez utazik a bizottság, ahol 19-en tesznek záróvizsgát. A Georgikon Kar diplomaosztó ünnepségére pedig június 30-án kerül sor a Csány-Szendrey iskolában.

Regman Karola - Keszthelyi TV

| 2022. máj. 26. csütörtök 17:31 | Keszthely
Az eseményen búcsúztatták Labanov Tünde nyugalmazott pedagógust.
| 2021. jún. 9. szerda 16:21 | Keszthely
A hallgatók személyes jelenléttel, de a járványügyi szabályok betartása mellett vizsgázhatnak.
| 2019. jún. 14. péntek 14:16 | Keszthely
15 szakon 13 bizottság előtt vizsgázott 147 egyetemista.
| 2015. máj. 19. kedd 09:05 | Keszthely
Több mint 160 végzős fiatal gazdász vett búcsút a Georgikontól.A záróvizsgák után új életszakasz kezdődik
| 2024. máj. 27. hétfő 19:15 | Keszthely
Újabb fejlesztések várhatók a MATE Georgikon Campusán.
X. évfolyam 11. szám
Megjelenés: 2024. június 14.
20:08
Göcsej Filmfesztivál
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Hittel,lélekkel
21:40
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
22:15
22:45
Természetvédelem határok nélkül
23:08
Göcsej Filmfesztivál
23:57
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.