+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Levizsgáztak a Georgikon hallgatói
2018. június 13. szerda 16:57 - Keszthely
Levizsgáztak a Georgikon hallgatói
173 hallgató tett sikeres záróvizsgát kedden a Georgikonon. A végzősök alap- és mesterszakon, felsőfokú szakképzésben és szakirányú továbbképzésben is számot adtak a tudásukról. A vizsgán a tételhúzás mellett a szakdolgozataikat is meg kellett védeniük az egyetemistáknak.

A Villányi borvidékről  írt szakdolgozatot az egyik szőlész-borász hallgató. A Georgikon Karon kedden zajlottak a záróvizsgák, ahol az egyetemistáknak számot kellett adniuk a tudásukról. A szakdolgozatok megvédésére 10 perc állt rendelkezésére a hallgatóknak, az után következett a tételhúzás. Józsa Kristóf már gyakorlott vizsgázóként járult a bizottság elé.

„Én már MSc-n végeztem most, úgyhogy nekem ez már igazából a második záróvizsgám. A védésem az jól sikerült, azt úgy érzem, hogy talán ötöst fogok belőle kapni. A tételekből is szerencsém volt, ott is a számomra jó tételt húztam. A vizsgabizottság tagjai nagyon kedvesek voltak, és nagyon segítőkészek voltak, nagyon jó kérdéseket tettek fel, úgyhogy szerintem sikeres volt a vizsgám.” - mondta Józsa Kristóf, kertészmérnök szakos MSc  hallgató.

Az egyetemen 14 bizottságban folyt a vizsgáztatás, így az A épület minden folyosóján tételeket olvasó diákokat lehetett látni. Azok, akik már túl voltak a megmérettetésen, igyekeztek nyugtatni társaikat. Akik viszont még a vizsga előtt álltak, izgalommal tekintettek a számadás elé. A záróvizsgázók mindegyike nagyon komolyan vette a felkészülést.

„Különösebben nem máshogy készültem, de nagyon sokat készültem, és most is még nagyon izgulok. Bízom a jó eredményben, és a jó tételhúzásban.” - tette hozzá Lőrincz Áron, mezőgazdasági szakos FSz hallgató.

A záróvizsga az egyetemi évek legkomolyabb megmérettetése, hiszen itt már nem csak a tanáraik, hanem hatóságok és szakmai szervezetek, cégek képviselői előtt is számot kell adniuk a hallgatóknak a tudásukról. Polgár J. Péter kiemelte, az egyetemisták nagyon komolyan veszik ezt a vizsgát, már a tanév során is sokan érdeklődnek a tételsorok felől. Hozzátette, az idei évben is kiemelkedően magas a záróvizsgázók száma.

„Mindhárom szinten vizsgáztatunk, felsőoktatási szakképzésben, BSc, tehát alapszakon és mesterszakon is. Ugyanakkor szakmérnökeink is vizsgáznak, tehát gyakorlatilag már diplomás szakemberek szakmai továbbképzésének záróvizsgái is zajlanak szakirányú továbbképzési területeken. Ez összességében 173 végzős, akik bejelentkeztek ezeken a szinteken a záróvizsgákra.” - tájékoztatott Polgár J. Péter, a Pannon Egyetem Georgikon Kar dékánja.

A keszthelyi hallhatókat követően jövő héten a székelyudvarhelyi kihelyezett képzés végzőseihez utazik a bizottság, ahol 19-en tesznek záróvizsgát. A Georgikon Kar diplomaosztó ünnepségére pedig június 30-án kerül sor a Csány-Szendrey iskolában.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A térségbe 39 gázüzemű és 8 dízelmotorral felszerelt jármű érkezett, ezek a hónap végétől közlekednek.
 
Március 25-e Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepe.
 
Tudományos diákkonferenciát rendeztek a Keszthelyi Közgazdasági Technikumban.
 
A Híradó Plusz vendége: Keserű Gábor informatikus
 
A megelőzés ebben az esetben is az egyik legfontosabb.
 
Kiosztották az Év Balatoni Háza díjakat.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus