+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Népszerűek a táborok
2018. június 15. péntek 10:32 - Keszthely
Népszerűek a táborok
Még nincs is vége az iskolának, de már vannak olyan fiatalok, akik táborban vesznek részt. A nyári szünetben még több lehetősége lesz a diákoknak: Keszthelyen - többek között - a Balatoni Múzeum és a Goldmark Károly Művelődési Központ is várja őket.

A kérdés egy most zajló tábor résztvevői felé hangzott el. A Balatoni Múzeum egy “Szőlész és borász tábor”-t szervezett középiskolások számára. A “Sokszínű múzeum” címet viselő projekt egy pályázat keretében valósul meg. Gyanó Szilvia néprajzkutató vezeti a tábort. Nem csak a múzeumban foglalkoztatják a fiatalokat, hanem autóbusszal borbirtokokra, pincészetekbe is elviszik őket. A már hagyományosnak számító, általános iskolások számára szóló régészeti és természetismereti táborok a következő hónapban kezdődnek. Ezek a foglalkozások annyira népszerűek, hogy mindegyikre túljelentkezés van.

"Nálunk a táborok egész naposak, tehát fél nyolctól fél ötig itt lehetnek a gyerekek. Gyermekfelügyeletet is biztosítunk a programokon kívül. Az a tapasztalat, hogy a szülők 8-ra mennek dolgozni, 4-ig dolgoznak, tehát erre igény van, méghozzá nagyon magas az igény és ezen kívül természetesen visszük őket terepre. Szerencsénk van ebben az évben, hiszen nagyon sok régészeti ásatás van itt a közelünkben, így a régésztáborosokat biztos, hogy visszük feltárásokra." - mondta el Németh Péter, a Balatoni Múzeum múzeumpedagógusa.

A Balatoni Múzeum az őszi szünet időszakára is szervez tábort. Aki pedig a jövő nyáron nem szeretne lemaradni, már januárban kezdjen el tájékozódni a lehetőségekről.

Május végén nyitották meg a gyermekek számára a Goldmark Károly Művelődési Központban a NépmesePontot. Itt is lesznek táborok: alsó és felső tagozatos diákok egyaránt érkeznek ide. Már csak néhány jelentkezőt tudnak befogadni. Drámatábor, népmese tábor várja itt a diákokat. A népszerűség egyik oka, hogy egy pályázatnak köszönhetően ingyenes a részvétel. Az intézményvezető, Csengei Ágota leszögezte: nem drágák a fizetős táborok sem. Anyagköltséggel együtt nyolcezer forint a jelentkezési díj. A korábbi években is népszerű agyagozó foglalkozásokat rendezik meg öt napon keresztül, de lesz korongozó- és tánctábor is.

"Lesz még tánctábor, ami itt lesz a Goldmark Károly Művelődési Központ nagytermében, ezt Szabóné Dézsenyi Zsuzsa vezeti, aki a jazz balett szakköreinket vezeti. Lesz vegyes képalkotó tábor Ferge Rita tanárnő vezetésével, ami szintén nagyon keresett. Nagyon szeretik a gyerekek, ez is júliusban van. Két táborunk lesz augusztusban: a “Tanuljunk tanulni”, Krepsz-Kapai Bernadett vezetésével és a rajztábor Barta M. Imola vezetésével." - tájékoztatott Csengei Ágota, a Goldmark Károly Művelődési Központ igazgatója.

Ezekre a táborokra várják még a jelentkezőket a 06-83-515-250-es telefonszámon, vagy a varga.dora@goldmarkmk.hu email címen.

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A nagy melegben védjük bőrünket a nap káros hatásaitól!
 
Az egészséges életmódra és a sportra fektették a hangsúlyt a cserkész táborban.
 
Vendégünk: Forstner Anna a Keszthelyi Környezetvédő Egyesület elnöke
 
Az útlezárás a tervek szerint július 8-án reggel 8 órakor kezdődik, és július 12-e 18 óráig tart.
 
A voksokat októberig lehet leadni a 12 döntőbe került fára.
 
Senki nem sérült meg. Körülbelül ezer ügyfélnél ment el az áram Gyenesdiáson.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár