+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Vonyarci nyargalás
2018. június 25. hétfő 17:47 - Keszthely
Vonyarci nyargalás
Közel félmaratoni, vagy negyed-maratoni távon futhatták be a Keszthelyi-hegységet a Vonyarci Nyargalás nevezői. Szombaton rendezték meg a sporteseményt. A hegyi megméretetésen 635 méteres szintkülönbséggel is meg kellet birkózni a futóknak. Az eseményre elsősorban a Dunántúlról érkeztek sportolók, de a nevezők között ott volt a Miniszterelnökséget vezető miniszter is.

Gulyás Gergely is megkapta rajtszámát a nyargalásra. A Miniszterelnökséget vezető miniszter a térség országgyűlési képviselőjének, Manninger Jenőnek, és Fodor Márknak, a megyegyűlés tagjának meghívására érkezett a versenyre. A politikus többször futott már félmaratont. Véleménye szerint az ilyen és hasonló rendezvények képezik az egészség és az élsport alapját: „Szerintem az jól látható, minden egészségügyi felmérés alátámasztja, hogy akkor marad valaki egészséges, hogyha testmozgást végez, ha sportol és nyilván az élsport az nagyon fontos, hogy az olimpián örülni tudjunk, de ennek az alapja a tömegsport. Éppen ezért nagyon fontos, hogy a városokban, kisebb településeken, de akár falvakban is legyenek olyan események, amelyeken mindenki részt tud venni.” 

A futók közösen melegítettek a rajt előtt. A sport szempontjából ideális volt az időjárás, a lehűlés mellett nem volt csapadék, viszont kellemes napsütés csábította a nevezőket. A helyiek mellett elsősorban a Dunántúlról érkeztek sportemberek, hogy nekivágjanak a Keszthelyi-hegységnek.

A kürtszóra pontosan 88 futó rajtolt el a Kossuth Lajos utca irányába. A 10,2 kilométeres kis kör mellett a félmaratonhoz közeli 19,5 kilométeres távot teljesíthették a futók. A kilométerek mellett a legfőbb kihívást a 635 méteres szintkülönbség jelentette. A szervezők a hegyi futás útvonalát úgy állították össze, hogy érintse a Keszthelyi-hegység látnivalóit. A mezőny a büdöskúti pihenőhelyet, a Szent Miklós-forrást, a kutyasírokar, és a Berzsenyi-kilátót is érintette, de elhaladt a büdöskúti erdészház előtt is. A nyargalást tavaly rendezték meg először. A szervező Tourinform Iroda célja az volt, hogy a főszezon előtt is kínáljanak szabadidős programot.

"Gyakorlatilag a célunk vele, hogy az emberek fejében ne csak egy nyári szabadidő eltöltésre alkalmas hely legyen július, augusztusban Vonyarcvashegy, hanem a szezonon kívüli időszakban is olyan célpont legyen, ahova érdemes eljönni akár egy hétvégére is. Ehhez próbálunk egy programot, jelen esetben egy sportversenyt nyújtani” - nyilatkozta Horváth Tamás, a szervező Tourinform Iroda vezetője. 

A leggyorsabb nevező a 10,2 kilométeres kis kört alig több mint 46 perc alatt teljesítette, míg a félmaratonhoz közeli 19,5 kilométeres táv lefutásához 1:22:08 kellett a győztesnek.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Napjainkban több, mint száz tagot számlál az egyesület.
 
Az ügyben keletkezett iratokat megküldték a Keszthelyi Járási Ügyészségnek.
 
A Magyar Vitorlás Akadémia jóvoltából egy aktív sportnapban lehetett része a családoknak.
 
A Várkertben rendezték meg a keszthelyi hősök napját.
 
Átadták a kutyás strandhoz vezető felújított vasúti átjárót.
 
A Kossuth Lajos utcában térkövezték le a gyalogutat, a beruházás mintegy 23 millió forintba kerül.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus