+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Vadállatok az emberek között
2013. június 13. csütörtök 11:21 - Gyenesdiás
Vadállatok az emberek között
Két kis vadállatot gondoznak Gyenesdiáson. A Festetics Imre Állatpark vezetője kéri az erdőben járókat, hogy ne fogják meg az újszülött vadakat.

Vili a vadmalac és Bambi az őzike láthatóan jól érzi magát a Festetics Imre Állatpark dolgozójánál. Háziállatok veszik körül a két jövevényt, akik 2 hete kerültek a gyenesdiási családhoz. A vadmalacot az erdőben turisták találták, az őzikét a gyenesdiási óvodánál. A két kis állatot bevitték a Festetics Imre Állatparkba, ahonnan Gyenesdiásra kerültek gondozásra. Sok törődést igényelnek, etetésükre 24 órában figyelni kell, és az sem mindegy mivel táplálják őket, 2 óránként borjútápszert kapnak. Vilit és Bambit most elfogadták gondozásra, mondja az állatpark vezetője Györke Zsombor, de erre nincs mindig lehetőség. A vadállat az vadon élő állat. Ezt szem előtt kell tartani! Ha már az ember egyszer az ő hazájukban, az erdőben hozzájuk nyúl azzal megpecsételi további sorsukat. Az anya és a társai is kiközösítik őket és elpusztulnak.

Györke Zsombor arra is felhívja a figyelmet, hogy a kisállatok erdőből való kihozatala lopásnak minősül és büntetendő. Ha valaki mégis megteszi, hogy elhozza az árván maradt állatkákat az jelentse az illetékes erdészeteknél.

A kicsik jól megvannak egymással, egy alomban alszanak és egy térben mozognak. Még fejlődniük kell, hogy új otthonba kerülhessenek, vissza az állatparkba.

Vili és Bambi szerencsések. Mindketten életképesek, szépen nőnek és könnyen megszokták az embert, akinek gondoskodása az életet jelenti számukra az idegen világban. Az erdőt járóknak ezt kell figyelembe venni, nekik ez a világ valóban idegen, az erdő adja a biztonságot. Ne nyúljunk hozzájuk!

Keszthelyi Televízió - Hegedüs Éva

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Az influenzaszerű megbetegedések miatt több osztályon is látogatási tilalom lépett életbe.
 
Egy keszthelyi diáklány, Kéri Anna Katica nyerte meg a Nagy Magyar Filmteszt országos versenyét.
 
Sajtótájékoztató keretén belül számolt be Nagy Bálint bővebben a képviselő-testületi ülés döntéseiről.
 
Nyolc keszthelyi sportoló is továbbjutott az országos tollaslabda diákolimpia döntőjére!.
 
A jó idő miatt zavartalanul zajlanak a szőlőmetszések.
 
Február 26-án volt hamvazószerda, amely a böjtölés, a megtartóztatás kezdő napja a hívők számára.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó