+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Mikor lesz már nyár?
2018. július 6. péntek 10:22 - Keszthely
Mikor lesz már nyár?
Július elején járunk és még nem volt igazi nyár. Tavalyhoz képest jóval alacsonyabb hőmérsékletek a jellemzőek mind napközben, mind éjszaka. Sokak számára nem jelent problémát, hogy eddig nem volt rekkenő hőség, ám a strandok szinte kongó üressége önmagáért beszél.

Csak elvétve volt a füvön heverésző strandoló a keszthelyi Városi Strandon. Ez a látvány fogadta szerdán az ide érkezőket. A parton és a tóban alig voltak emberek, a Balaton-alakú medencében viszont többen is fürödtek.

"Vasárnap jöttünk, négy napja. Voltunk a vizes játszótéren." - mondta el Papp Sára, nyaraló.

Papp Sára három testvérével és szüleivel érkezett Sopronból. Az apuka szerint nem zavarja őket a nem éppen nyárias időjárás.

"Hát úgy vagyunk vele, hogy mivel most érkeztünk, most tudjuk élvezni, úgyhogy úgy döntöttünk, hogy élvezni fogjuk az idő ellenére. A Balatonban is benne voltunk egy jó párszor, a gyerekek nagyon élvezték. Eleinte csak a parton homokvárat építettek meg ilyesmi. De tegnap már elég jó mélyen bementünk, úgyhogy nem foglalkozunk vele. Ennyi fokos, most ezt kell élvezni." - tette hozzá Papp József Barnabás, apuka.

A medence vize fűtött, ennek köszönhetően huszonhárom fokos - míg a Balaton csupán húsz fok körül alakul. Leginkább vízi járműveket látni a tó felszínén. Az üzleteknél nincs sorbanállás és a gyerekek sem vesznek össze a homokozóban. Dienesné Ablonczy Anna családja is nyaralni jött Keszthelyre és őket sem zavarja a hűvösebb nyár.

"Nagyon tetszik Keszthely. Szerintem vissza fogok még jönni. Járjuk az országot mindig, most ezzel a nagycsaládos programmal vagyunk itt és nekünk nagyon tetszik. Voltunk kirándulni, voltunk Reziben, szóval itt a környéken elég sok látnivaló van. Kisgyerekeseknek mindenképpen ajánlom." - nyilatkozta Dienesné Ablonczy Anna, nyaraló.

Csendes Antal fürdőüzemeltetési részlegvezető elmondta: egyáltalán nem kedvez az időjárás a strandszezonnak. A sok csapadék miatt még a gyepen is szivattyúzni kellett. A tavalyi júniusi forgalom töredékét hozta az elmúlt hónap.

"Elkeserítőek lassan már a körülmények. Bízunk benne, hogy a hétvégétől és a főszezonban jó tartós napos idő lesz. Még segíthet rajtunk, hogyha július 10-től, a fő szabadságolási időtől folyamatosan jó időket tudnánk kifogni. Akkor a látogatószámunk elérhetné az átlagos évekét. A fűtött medencét megnyitottuk a hétvégével, próbáljuk ezzel azért a vendégeket becsábítani. A két kis strandunk is üzemel teljes gőzzel." - tette hozzá a fürdőüzemeltetési részlegvezető.

Pénteken lesz a strandokat minősítő Kék Hullám Zászló értékelési és átadási rendezvénye. Csendes Antal abban bízik, a tavalyinál is jobb eredményt sikerül majd elérni. 

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A Balaton Színházban tartottak megemlékezést a kommunizmus áldozatainak napján.
 
A zalaegerszegi eseményen mintegy kétszázan vettek részt, a bálnak keszthelyi vendége is volt.
 
A jótékonysági gálaesten a Pusztinai Magyar Ház támogatására gyűjtenek a fellépők.
 
Hévízen tartották a református lelkészek konferenciáját, melyen Trianon volt a fő téma.
 
Fiatal alkotó, Tóth Xénia képeit láthatja a közönség a Balatoni Múzeumban.
 
1200 ember kóstolt egyszerre fánkot a hétvégén Nagykanizsán.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó