+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Megteltek a szálláshelyek
2013. augusztus 16. péntek 20:50 - Keszthely - Hévíz
Megteltek a szálláshelyek
Az augusztus 20-i hosszú hétvégére már a legtöbb balatoni szálláshely foglalt. Aki nem gondolkodott időben, az már Siófokra vagy az északi partra nem fog tudni szállást foglalni. Keszthelyen ugyan nem száz százalékos a kihasználtság, de közel van hozzá.

A keszthelyi Tourinform iroda vezetője, Tar László állítja: teljes telítettség nincsen. Ezzel szemben természetes, hogy egyes szállásadók száz százalékos kihasználtságúak lehetnek, ám véleménye szerint egy településre általánosságban ez nem mondható. A kilencven százalékra sem lehet panasz. 
Tar László úgy véli: az idei szezon kimagasló eredményeihez az ideális, nyárias időjárás is nagyban hozzájárult.
Keszthely utcáit járva azt tapasztalhatjuk, nagyon sok helyen foglalkoznak szobakiadással.
Az egyik keszthelyi apartmanház tulajdonosa, Molnár Judit is jó tapasztalatokról tud beszámolni. Hozzátette: a hosszú hétvégére többen szerettek volna jönni, de már augusztus elején lefoglaltak nála minden szobát. A magyar vendégek főleg az olcsóbb, de igényes szállást keresik. Ettől függetlenül lenne igény a drágább szállodákra is. Keszthelyen évek óta arra vár a jobb időket megért Balaton szálló, hogy valaki megvásárolja és megnyissa. A magasabb komfortfokozatú szállodákba elsősorban külföldi vendégek érkeznek: a kettőszáznegyven szobás és szerencsére nyitva tartó Hotel Helikon vendégaránya is inkább a külföldiek felé billen.
A szállodában is közel száz százalékos a kihasználtság és az utóbbi években a német nyelvterületről érkezők csökkenése mellett az orosz anyanyelvű vendégek számának emelkedése a jellemző. Hasonló tendenciáról számolt be a hévízi Danubius Health Spa Resort igazgatója, Nagy Rita is.
A hévízi szállodában izraelből érkezett vendégek is vannak.
Az egyik vendég, Rabinerson Shulamit elmondta, hogy a barátai javasolták, jöjjön Magyarországra, azon belül Hévízre. Meg szerette volna nézni, milyen a tó. Azért szereti az országot, mert nagyon-nagyon ízletesek az ételek, nagyon kedvesek az emberek, nagy a tisztaság.
Összességében megállapítható, hogy a vendéglátásnak ezen a területén előrelépés tapasztalható. A hosszú hétvége egyben a szezon végét is elhozza, így hamarosan mérleget lehet készíteni a vendéglátás teljes területén, milyen is volt az idei nyár.

Keszthelyi Televízió - Tüskés Balázs

galéria
1
2
3
4
5
6
7
8
9
további híreink
 
A keszthelyi gyárban már a különféle ételintoleranciával rendelkezőknek is készülnek édességek.
 
Együttműködési megállapodást írt alá a MATE Georgikon Campus és 6 középiskola.
 
Több tekintetben is támogatja az önkormányzat a helyi lakosokat és vállalkozókat.
 
Tettéért a Keszthelyi Járásbíróság előtt kellett felelnie.
 
A természetvédelmi területkezelés biztosítására nyert támogatást a Balaton-felvidéki Nemzeti Park.
 
A Híradó Plusz vendége: Dr. Alföldi Zoltán egyetemi docens.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus