+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Felkészítés a veszélyhelyzetekre
2013. szeptember 26. csütörtök 13:53 - Gyenesdiás
Felkészítés a veszélyhelyzetekre
Elemi csapás, ipari szerencsétlenség, belső, illetve külső veszélyek – ezek mind olyan esetek, melyekre sokszor nem számítunk, mégis elengedhetetlen, hogy felkészültek legyenek az illetékesek. Ezért tartott a Helyi Védelmi Bizottság a Keszthelyi Járás polgármestereinek egy felkészítést. A település vezetőinek kulcsszerepe lehet a veszélyhelyzetekben, ezért fontos a polgármesterek felkészítése.

 Az idei tél és a márciusi ítéletidő sokszor váratlan és nehéz helyzetbe sodorta az érintetteket. Bár a megfelelő készültség nem változtatta volna meg az időjárást, de sok veszélyes helyzetet megelőzhetett volna.
A veszélyek nem csak Keszthelytől távol, hanem a járásban is megvoltak. Áprilisban a sok csapadék miatt aggódhattak azok, akik a megáradt Zala folyó mentén élnek.

Sághegyi Attila, honvédelmi referens szerint ezek az esetek indokolttá tették, hogy a Helyi Védelmi Bizottság és a járás települései felülvizsgálják a korábbi terveket. Ennek okán tartottak felkészítést a környék polgármestereinek.

A honvédelem nem csak a honvédségből áll, hanem több szereplője is van, közülük egy a Helyi Védelmi Bizottság, melyek minden járás székhelyen működnek a közigazgatási átalakítások óta. A Keszthelyi Járáshoz 30 település tartozik, melyek polgármestereire -  Helyi Védelmi Bizottság vezetője dr. Varga Andrea álláspontja szerint - kulcsszerep hárul veszélyhelyzet esetén.

Az önkormányzatoknak rendelkeznie kell egy katasztrófavédelmi tervvel, mely többek közt magában foglalja a mozgósítási, kitelepítés és befogadási tervet, valamint a védekezéshez szükséges eszközök személyek listáját.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
6
7
8
további híreink
 
Már folynak a válogatói a XIII.Országos Mélyrézfúvós Versenynek, amelyen keszthelyi tanuló is indul.
 
Fejér György 255 évvel ezelőtt született, tartalmas életén online előadáson ismerhetik meg az érdeklődők.
 
Várhatóan jövő hét közepén haladja meg a 3,5 milliót a beoltottak száma, akkor nyithatnak a teraszok.
 
Nagyon sokan felháborodtak a fővárosi mentők húsvéthétfői feljelentése miatt.
 
A leégett növényzet helyrejön, a madarak új fészket rakhatnak, de sok hüllő és kétéltű pusztult el.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár