+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / „Tegyünk ellene”
2013. szeptember 27. péntek 11:32 - Keszthely
„Tegyünk ellene”
A szakemberek szerint a mai napig túl sok atrocitás éri a fogyatékkal élőket, akik túlságosan ki vannak szolgáltatva környezetüknek. Ezt a problémát próbálta orvosolni az a konferencia, melyet az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége szervezett. Az előadásokat a megyében dolgozó szakembereknek hirdették meg, akik több új lehetőséggel ismerkedhettek meg munkájuk sikeres végzéséhez.

A fogyatékkal élőknek és értelmi sérülteknek a mai napig nehéz sokszor a helyzetük. Közvetlen környezetükben több atrocitás és erőszak is éri őket a szakemberek szerint.

A munkaerőpiacon éri a legtöbb diszkrimináció a fogyatékkal élőket. Sajnos kevés a munkalehetőség és az egészséges munkatársak is sok esetben nem megfelelően viszonyulnak fogyatékos kollégáikhoz.
Az ezekre a problémákra rávilágító konferenciát a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat szervezte a Zala megyei ÉFOÉSZ-el karöltve.

Oktatófilmekkel szemléltették azokat a lehetőségeket, mikor fordulhatnak a diszkriminációt szenvedett személyek az ilyen ügyekben eljáró Egyenlő Bánásmód Hatósághoz.
Ehhez a szervezethez nem csak a fogyatékosságuk, hanem nemük, etnikumuk, vagy koruk miatt elszenvedett atrocitás miatt is fordulhatnak a sértettek.

A konferencia azért is jó lehetőség az ezen területen dolgozóknak, mert sok új lehetőség, információ és jogszabály van, amely másképpen lehet nem jutna el időben az érintettekhez.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
 
további híreink
 
A Ligetplexben premier és 3D-s filmeket is láthatnak a filmszínházak szerelmesei.
 
Az autópálya- és a megyematricákat is meg kell újítani január 31-ig.
 
Az akadémikusról készült alkotást péntek délelőtt avatták fel ünnepélyes keretek között.
 
Könnyebb lett a parkolás a piac területén.
 
A szervezők szerint a beltéri és kültéri programokon is szép számmal vettek részt az érdeklődők.
 
Harminc éve szolgálja a szakma fejlődését a Keszthelyi Növényvédelmi Fórum.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó