+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Konferencia és workshop
2013. október 21. hétfő 09:20 - Keszthely
Konferencia és workshop
A Pannon Egyetem Georgikon Kara és a Bécsi Állatorvosi Egyetem közös projektjében tartottak konferenciát és workshopot Keszthelyen. A baromfiágazat aktuális kérdéseit, a közös együttműködést tárgyalták meg az érintettek.

A Baromfi Kiválósági Központ kialakítása egyetemek közötti együttműködése 2011. évben kezdődött. A Pannon Egyetem Georgikon Kara és a Bécsi Állatorvosi Egyetem , mint résztvevő partnerintézmények, jelentős, nemzetközileg elismert tapasztalattal rendelkeznek baromfi takarmányozás és baromfi-egészségügy terén. A CEPO projekt hazai vezetője, Dr. Dublecz Károly elmondta, hogy a három éves együttműködés eredményei hasznosíthatóak a baromfitermék előállítás terén.

A Bécsi Állatorvosi Egyetem képviseletében Michael Hess professzor tájékoztatta a megjelenteket, hogy a két partner egyetem szakmai konferenciáinak anyagát tantervbe építve is megismerhetik majd a hallgatók. A baromfi Termék Tanács , mely elősegíti az ágazat valamennyi résztvevőjének a termelési és piaci összehangolását hazánkban, stratégiai váltást javasol az eredményesség érdekében. A tanács elnöke - Dr Csorbai Attila - a konferencián emelte ki, hogy az európai piacon való maradás megkívánja a minőségi javulást, ahhoz pedig lényegesen több támogatásra van szükség az ágazatban.

A CEPO projekt 2014 tavaszán zárul. A két intézmény a kapcsolati, mind szakmai, mind kutatási területen , fenntartást szükségesnek tartja.

A 220 milliós projektbe, melynek hazai tevékenységre jutó része 90 millió forint, a közös szemináriumokon és konferenciákon kívűl más szakmai - baromfitenyésztésben érdekeltek - rendezvényeire is sor kerül.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
5
6
7
további híreink
 
A Georgikon Campuson régi hagyománya van a regattának, ezt a sportágat szívesen választják a hallgatók.
 
A változékony időjárás miatt elszaporodtak a rágcsálók.
 
A mozgás fontosságára, és az aktív életmód lehetőségeire hívta fel a figyelmet a nyugdíjas klub.
 
Egy különleges világkörüli utazásról mesélt Szita Gábor a Világjáró Klub közönségének.
 
A Fejér György Városi Könyvtár közösségi terének elnevezésére várják az ötleteket.
 
20 kg-os példányt csaltak horogvégre.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus