+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Családbarát Munkahely
2013. október 29. kedd 10:50 - Keszthely
Családbarát Munkahely
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma szociális és családügyekért felelős államtitkárától vehette át Csengei Ágota, a igazgatója, a Családbarát Munkahely különdíjat.

A 2012-ben elnyert Családbarát Munkahelyet hirdető tábla mellé már felkerült az idei Családbarát Munkahely különdíj is a Balaton Színház falára. A díjat Csengei Ágota az intézmény vezetője vehette át október 25-n az Emberi Erőforrások Minisztériuma szociális és családügyekért felelős államtitkárától.

Az intézmény dolgozóinak nagy meglepetés volt, hogy a meglévő gyakorlataik mellé tervezett további családbarát intézkedéseket - melyek növelik a dolgozók motivációját - tartalmazó pályázatuk újabb sikert hozott. Közel 200 pályázó közül hozták el a különdíjat. A különdíjasok 600 ezer forint pénzösszeget is kaptak. Ugyan 1,5 millióra pályázott az intézmény, de ez a pénzösszeg is újabb lehetőségeket ad a továbblépésre, hogy a meglévő családbarát intézkedéseik mellett az új, pályázati programmal erősíteni tudják a már meglévő családbarát munkahely működését. Átgondolásra kerül, hogy a pályázatban feltüntetettek közül mi hagynak ki a megvalósítás érdekében, a csökkentett jutalom összeg mellett.

A Goldmark Károly Művelődési Központ az önkormányzati, költségvetési szervek közül az egyetlen különdíjas és a díjazottak között sincs kulturális intézmény. Csengei Ágota szerint jó volna Zala megyében szélesebb körben megismertetni a családbarát szemléletet. Ennek érdekében konferenciát szerveznek tavasszal.

Az intézmény szemléletéhez tartozik, hogy felmérést végeznek a dolgozók körében, s annak megfelelően alakítják programjaikat, biztosítanak ingyenes részvételi lehetőségeket előadásokra illetve rendszeres egymásra figyelés mellett a jeles ünnepek alkalmával megajándékozzák egymást.

A következő évben tovább kívánják fejleszteni a programot, mivel 2014. a Munka és a Családi Élet Összeegyeztetésének Éve lesz.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Új webalkalmazást indított el a Zalai Borút Egyesület Zalakaros és Dobronak közreműködésével.
 
A sertés-szakkollégisták is bemutatkoztak a kétnapos konferencián.
 
A Vadonleső Program nem csak a ragadozóra, hanem annak élőhelyére is szeretné felhívni a figyelmet.
 
Szerdán négy karate klubtaggal érkezett Keszthelyre Kőrösi János, aki 15 éve él Skóciában.
 
Az emberi test felépítéséről és működéséről adtak számot a 8. osztályos diákok.
 
Az illegális hulladéklerakó területek felderítése a célja a szervezetnek.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó