+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Családbarát Munkahely
2013. október 29. kedd 10:50 - Keszthely
Családbarát Munkahely
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma szociális és családügyekért felelős államtitkárától vehette át Csengei Ágota, a igazgatója, a Családbarát Munkahely különdíjat.

A 2012-ben elnyert Családbarát Munkahelyet hirdető tábla mellé már felkerült az idei Családbarát Munkahely különdíj is a Balaton Színház falára. A díjat Csengei Ágota az intézmény vezetője vehette át október 25-n az Emberi Erőforrások Minisztériuma szociális és családügyekért felelős államtitkárától.

Az intézmény dolgozóinak nagy meglepetés volt, hogy a meglévő gyakorlataik mellé tervezett további családbarát intézkedéseket - melyek növelik a dolgozók motivációját - tartalmazó pályázatuk újabb sikert hozott. Közel 200 pályázó közül hozták el a különdíjat. A különdíjasok 600 ezer forint pénzösszeget is kaptak. Ugyan 1,5 millióra pályázott az intézmény, de ez a pénzösszeg is újabb lehetőségeket ad a továbblépésre, hogy a meglévő családbarát intézkedéseik mellett az új, pályázati programmal erősíteni tudják a már meglévő családbarát munkahely működését. Átgondolásra kerül, hogy a pályázatban feltüntetettek közül mi hagynak ki a megvalósítás érdekében, a csökkentett jutalom összeg mellett.

A Goldmark Károly Művelődési Központ az önkormányzati, költségvetési szervek közül az egyetlen különdíjas és a díjazottak között sincs kulturális intézmény. Csengei Ágota szerint jó volna Zala megyében szélesebb körben megismertetni a családbarát szemléletet. Ennek érdekében konferenciát szerveznek tavasszal.

Az intézmény szemléletéhez tartozik, hogy felmérést végeznek a dolgozók körében, s annak megfelelően alakítják programjaikat, biztosítanak ingyenes részvételi lehetőségeket előadásokra illetve rendszeres egymásra figyelés mellett a jeles ünnepek alkalmával megajándékozzák egymást.

A következő évben tovább kívánják fejleszteni a programot, mivel 2014. a Munka és a Családi Élet Összeegyeztetésének Éve lesz.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Hagyományos sárgulási ünnepséggel köszöntek el a végzős hallgatók.
 
Halálának 100. évfordulóján kiállítással emlékeztek Mary Hamiltonra.
 
Ötszázötvenen tekertek a sereggel május 14-én.
 
A sárgulási ünnepség az egyik legrégebbi hagyománya a 225 éves intézménynek.
 
Somogyi András kezdte meg ajánlásgyűjtést.
 
Ma délelőtt vettek végső búcsút Keszthelyen Cservenka Györgytől.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár