+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Bővül az ügyeleti körzet Keszthelyen
2013. december 15. vasárnap 09:53 - Keszthely - Balatonszentgyörgy
Bővül az ügyeleti körzet Keszthelyen
A keszthelyi Alapellátási Intézethez tartoznak január elsejétől Balatonszentgyörgy, Balatonberény, Hollád, Tikos és Vörs községek. A Somogy megyei települések azért kezdeményezték a felvételüket, mert a marcali ügyelet ugyan jól ellátta eddig a feladatot, de egyrészt távolabb is van, másrészt problémát okoz az, hogy ott nincs ügyeleti időben gyógyszertár. A csatlakozáshoz szükséges adminisztráció a vége felé tart.

Az öt település (Balatonszentgyörgy, Balatonberény, Hollád, Tikos, Vörs) számára nagy előnyt jelent, hogy az orvosi ügyelet igénybe vétele az új évtől kezdődően jóval egyszerűbben intéződik a Marcalihoz képest fele távolságban lévő Keszthelyen. A Sopron utcai Alapellátási Intézet eddig közel huszonegyezer beteget látott el, ez a szám a csatlakozással körülbelül háromezer-ötszázzal nő majd. Az intézetvezető, Pápai Bernadett szerint jól megbirkóznak majd a feladattal.

Az öt községben tavaly októberben végeztek egy felmérést, hogy a lakosság - egészségügyi szolgáltatások tekintetében - maradni kíván-e Marcaliban, vagy Keszthelyhez szeretne tartozni. Mindenhol a Balaton parti várost választotta a lakosság. Balatonszentgyörgyön ez az arány 92 % volt, így a polgármester véleménye szerint az ügyeleti rendszer átcsatolására is égető szükség volt.

Nagy Lajos balatonszentgyörgyi polgármester elmondta: Marcaliban az ellátási szakterületek száma is csökkent az elmúlt időszakban, ez is indokolta a váltást. Többek között megszűnt a gyerekellátás, ami miatt a csaknem száz kilométerre lévő megyeszékhelyre, Kaposvárra kellett utazni.
A keszthelyi Alapellátási Intézet központi ügyeleti rendszere csaknem négy éve indult el a mostani működési formában. Jelenleg csak a város lakossága veszi igénybe a több, mint tíz orvossal ellátott szolgáltatást. Első alkalommal kerül sor az ellátási körzet bővítésére. Az adminisztráció a megfelelő ütemben halad és január elsejétől zökkenőmentesen veszik át a feladatot a Sopron utca kettőben.

Keszthelyi Televízió - Tüskés Balázs

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Visszaáll a régi nyitva tartási rend és az időkorlátot is eltörlik szombattól.
 
Több termelő online értékesítette a borokat, ebben a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa is segített.
 
A koronavírus-járvány miatt nem szervezhetik meg a népszerű rendezvényt.
 
Jótékonysági és közösségépítő kihívásokat is teljesítettek a korlátozás alatt az emberek.
 
Az önkormányzati képviselő az elcsatolás miatt fejezte ki aggodalmát.
 
A hallgatók online adhatnak számot a tudásukról szóban és írásban egyaránt.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó