+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Irodalomtörténeti szakkörök Keszthelyen
2014. március 18. kedd 08:40 - Keszthely
Irodalomtörténeti szakkörök Keszthelyen
Egy TÁMOP pályázat keretében a keszthelyi városi könyvtár nyert pénzt arra, hogy különféle foglalkozásokat, kulturális szakköröket támogasson. Ezekre nem csak a könyvtár falain belül kerül sor, hanem iskolákban is. A keszthelyi Életfa Általános és Alapfokú Művészeti Iskola diákjai számára is tartanak foglalkozásokat.

"A tudás kulcsa" - oktatási és nevelési intézmények tevékenységének támogatása Keszthelyen könyvtári környezetben (TÁMOP-3.2.13-12/1-2012/0496) címet viselő pályázat keretében utoljára az Életfa iskolában volt fogalkozás. Cséby Géza irodalomtörténész hetedikesek számára tartott szakkört és a nemzeti ünnep közelségére tekintettel választott témát. Az iskolások érdeklődéssel figyeltek a foglalkozáson és sok mindent megtudhattak Petőfi Sándor feleségéről, a keszthelyi születésű Szendrey Júliáról.
A témaválasztás apropóját az is adta, hogy keszthelyi kötődésű női írókkal is foglalkoztak a szakkörök során. Szendrey Júlia a város szülötte, így ebből a szempontból is kiváló választás volt vele foglalkozni.
Cséby Géza egy iskolában tíz alkalommal tart szakkört. Szűk körben, ugyanis csak azok a gyerekek vesznek részt ezeken a foglalkozásokon, akik érdeklődést mutatnak az irodalmi, történelmi témák iránt. A csoportok összeválogatását az iskola javaslata alapján végezték el. Az irodalomtörténész úgy látja: a tematikaválasztás megfelelőségét a gyerekek érdeklődése bizonyítja.
Szücs Levente úgy gondolja, hogy sok hasznos információt tudnak meg ezeken a szakkörökön.
Hatodik és hetedik osztályosok vesznek részt az iskolákban a szakkörökön. Ezek vezetésére Cséby Gézát is pályázati úton választotta ki a TÁMOP-pályázat nyertese, a Fejér György Városi Könyvtár.

Keszthelyi Televízió - Tüskés Balázs

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Keszthely város jegyzője a koronavírus járvány miatt nem engedélyez esküvőt.
 
Április 4-től, azaz szombattól ideiglenesen újra kinyit a keszthelyi piac – tájékoztatott Nagy Bálint.
 
Mentőautó vásárláshoz kér segítséget a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata.
 
A helyi vállalkozások segítésén dolgozik a város, nyárra alternatív költségvetés készül Keszthelyen.
 
A gazdaság helyreállítására hoztak intézkedéseket a város elöljárói.
 
A köztemetők nyitva vannak Keszthelyen, azonban csak indokolt esetben látogassuk!
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó