+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Újra nyitva az állatpark
2014. március 18. kedd 17:49 - Keszthely
Újra nyitva az állatpark
Szürkemarhákkal, bivalyokkal, mangalicákkal, szarvasokkal és különféle őshonos házi és vadállatokkal várják a vendégeket a Festetics Imre Állatparkban. A Bakonyerdő Zrt. által működtetett park március 15-én nyitott meg. Az enyhe tél kedvezett a szaporulatnak, így összesen 18 új jövevényt csodálhatnak meg a minden nap nyitva tartó állatparkban.

A Keszthely és Gyenesdiás határában elterülő 4,2 hektáros park a téli zárva tartás után március 15-én nyitotta meg kapuit a látogatók előtt. A szép idő és az ünnepi hétvége közel, s távolról sokakat csábított az állatparkba, főleg a családok körében népszerűek a birkák, baromfik és társaik.
A tél időszak alatt növekedett a park lakóinak létszáma, így többek közt kisjuhok is várják a vendégeket. Összesen 16 új jövevény köszönthette a park látogatóit.

Györke Zsombor az állatpark vezetője jó szaporulatra számít idén is: "A szamár bármelyik nap világra hozhatja majd utódját, a magyar tarka tehén borját 1-2 hónap múlva várják. A szürkemarhaáknál a bika is jól teljesített, mindhárom tehene szépen kerekedik. A vaddisznóknál is van egy csíkos kismalac, akit mérete és anyja még jól rejteget a kifutóban." - mondta el az állatpark vezetője.

A Festetics Imre Állatparkban idén is több programmal készülnek a látogatóknak, de táborok keretében is lehetőséget biztosítanak majd a gyerekeknek, hogy jobban megismerjék az őshonos házi és vadállatokat. Az állatpark nem csak a környékbeli oktatási intézményekkel, hanem a Balatoni Múzeummal is együttműködik.

Az állatpark egyébként minden korosztály számára ajánlott, hiszen az idősebbek közül sem mindenki találkozhatott a régi parasztgazdaságokban pulykákkal, mangalicákkal és társaikkal.
Az állatpark reggel 9-től este 5 óráig tart nyitva a hét minden napján.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
6
7
8
további híreink
 
Szerdán négy karate klubtaggal érkezett Keszthelyre Kőrösi János, aki 15 éve él Skóciában.
 
Az emberi test felépítéséről és működéséről adtak számot a 8. osztályos diákok.
 
Az illegális hulladéklerakó területek felderítése a célja a szervezetnek.
 
A “Magyar Ápolók Napja” alkalmából főigazgatói elismeréseket adtak át a hévízi kórházban.
 
A fizikai jelenségekkel ismerkedhetnek a fiatalok a Balaton Színház Simándy termében.
 
Az egészségügyi szakdolgozókat köszöntötték Keszthelyen Kossuth Zsuzsanna születésnapján.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó