+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Önzetlen összefogás a gyermekekért
2018. augusztus 16. csütörtök 10:58 - Gyenesdiás
Önzetlen összefogás a gyermekekért
A Böjte Csaba ferences rendi szerzetes alapította Dévai Szent Ferenc Alapítvány gondozottai nyaralnak a Balatonnál. Túlnyomórészt olyan rászoruló gyermekek táboroznak egy magánszálláson, akiknek ismertek a szüleik és így útlevéllel rendelkeznek. Az egy hetes itt tartózkodásuk során olyan programokat szerveznek nekik, amik óriási élményt jelentenek számukra. A Dévai Szent Ferenc Alapítvány által gondozott százhatvan gyermek mindegyikének táboroztatására sajnos nincs lehetőség, tizenöten érkeztek Gyenesdiásra.

A tegnapi kissé lehűlő levegőnek köszönhetően nem a strandon kezdődtek a programok, hanem a szálláshelyükön ütötték el az időt a fiatalok. Az asztalnál olyan feladatokat kaptak, amik a kézügyességet fejlesztik. Délután sem a strandra igyekeznek: bringázás a tervezett program. Vitalis Alex azt mondja: nagyon jól érzi magát a Balaton mellett.

"A tábor is nagyon jó, rengeteg sok program van és ha az egyiket éppen meguntad, a másik program meg majd következik két óra múlva - az úgy fellelkesít téged, hogy egész napra így van kedved mindenre. A többieken is látszik, hogy örülnek és hogy így együtt csinálunk mindent majdnem." - mondta el Vitalis Alex, táborozó.

Együtt is mosogatnak és nem csak a kamera kedvéért. A fiúk és lányok is nagyon háziasak, segítik egymást. Olyan  épületben laknak, ami tulajdonképpen egy magánszállás. A tulajdonosa az elmúlt években több alkalommal találkozott Böjte Csaba atyával és akkor vetette fel a tábor ötletét. Ezek a fiatalok ennek az önzetlen segíteni akarásnak köszönhetik, hogy a tágas udvarú háznál jól érezhetik magukat. Az ellátásuk, programjaik finanszírozásában és szervezésében Lambert Iván mellé állt minden megszólított vállalkozó.

"Bárkit megkérdeztem, szinte az első szóra mellé állt. Sőt, azóta több megkeresést is kaptam, hogy miért nem szóltam, hogy ilyet szervezek, hiszen mások is még szívesen támogatták volna. A tábor programja azt gondolom, hogy elég színesre sikerült. Volt ebben hőlégballonozás, gokartozás, strandolás, sümegi várjátékok, lovagi játékok és számtalan program, ami a gyerekeknek nagyon tetszett." - tájékoztatott Lambert Iván, a tábor szervező.

Nem csak helyi, hanem vonyarcvashegyi vendéglősök, vállalkozók is támogatták az itt nyaraló tizenöt gyermek táborát. Nevelőjük úgy látja: hatalmas élményekkel gazdagodhattak a Dévai Szent Ferenc Alapítvány által gondozott diákok.

"Nagyon szeretik a programot. Volt gokart, fürdés, nagyon finom kajákat kaptunk előkelő vendéglőkben, éttermekben. Volt egy múzeumlátogatás, várlátogatás. Szóval a program olyan, hogy nem lehet megunni, őszintén. Ezért nagyon hálásak vagyunk mind." - nyilatkozta Szentgyörgyváry Annamária, a Szent Ferenc Alapítvány nevelője.

Múlt héten pénteken érkeztek a fiatalok és ezen a héten pénteken pedig hazautaznak. 

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Május 31-től már Keszthelyen is hallható a Mária Rádió.
 
A szabályok betartásával lehet fürdőzni a balatoni strandokon.
 
Megkezdődött az 55. strandszezon, péntektől látogatható a Zalakarosi Fürdő.
 
Hétfőtől már látogathatják az ebek és a gazdák a létesítményt, több szabályt is be kell azonban tartani.
 
Utakat javítottak, de megújul a polgármesteri hivatal épülete és bölcsőde is épül a községben.
 
Június 4-én nagyszabású installáció készül a Fő téren a békeszerződés jubileuma alkalmából.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó