+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Mozgásélmény Sportnap
2014. április 2. szerda 08:34 - Keszthely
Mozgásélmény Sportnap
A keszthelyi Csány - Szendrey ÁMK volt a helyszíne a Magyar Speciális Olimpiai Szövetség által szervezett mozgásélmény sportnapon. Kilencven halmozottan sérült sportoló versenyzett a programban.

Nehéz feladatokat oldottak meg a versenyzők a Csány - Szendrey ÁMK-ban megrendezett mozgásélmény sportversenyen. A bentlakásos intézmények által felkészített gondozottaknak hatalmas élményt jelentett, hogy a négy fal közül kikerülhettek. Egy évig készültek a mások számára könnyűnek tűnő feladatokra. Egy napi monotómiát old fel számukra a verseny, az arra való készülés.

A Magyar Speciális Olimpiai Szövetség szakágvezetője, Wernwr Erika, adott arról tájékoztatást arról,hogy a feladatok összeállítása is nagy gonddal folyik. Az egyéni képességek figyelembevétele mellett. Tizennégy csapat oldotta meg a feladatokat. A legfiatalabb sportoló nyolc, míg a legidősebb hetvenhat éves volt. Nem egymás ellen küzdöttek, hanem egy meghatározott feladatot kellett megoldani.

A Magyar Speciális Olimpiai Szövetség ismét szemléltette a társadalomnak, hogy mennyire fontos a különbségek elfogadása, az összetartás, a segítségnyújtás és a siker. Az értelmi fogyatékkal élő sportolók küzdelmein keresztül pedig mindezek bemutatása.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A Georgikon Udvarán köszöntötték az őszt.
 
Elismerték a nyugdíjas pedagógusokat és köszöntötték a pályakezdőket a Városházán.
 
Jövő héten változatos sportprogramokkal várják az érdeklődőket.
 
32. alkalommal rendezték meg a Vajda Napokat.
 
A 2019 februárjában megkezdett beruházást 103 millió forinttal támogatta a Kisfaludy-program.
 
Tavalyhoz képest 10, akár 20 %-kal is magasabb lehet idén a dió ára az országban.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó