+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Légpisztollyal az olimpiára
2014. május 6. kedd 08:11 - Keszthely
Légpisztollyal az olimpiára
A BEFAG Keszthelyi Erdész Lövészklubot már ötvenkét éve támogatja a Bakony Erdő Zrt. Ebben a több, mint öt évtizedben számos tehetséget nevelt ki a klub, főképp a futócéllövészet szakágban. A vezetőség most úgy döntött: a légpisztolyos szakágat is elindítja. A háttérben az áll, hogy ez olimpiai versenyszám és nem titkolt szándékuk erre felkészülni.

Az utóbbi időkben már légpisztolyokkal is gyakorolnak a sportlövők a BEFAG Keszthelyi Erdész Lövészklubban. Készülnek az olimpiára, ugyanis míg ez a szakág versenyszám, a futócéllövészet már nem.
Keczeli Zoltánné edző úgy véli: még nagyon sok gyakorlás kell a kijutáshoz. Ehhez minden rendelkezésre áll, a lövészklub ugyanis nagyon korszerű pisztolyokkal rendelkezik: ezeknek a fegyvereknek az elsütőbillentyűje egy finom kis kapcsoló, az ehhez csatlakozó elektronika vezérli a mechanikát.
Itt edz Major Veronika, a háromszoros Európa-bajnok futócéllövő is. Keczeli Zoltánné úgy fogalmazott: a légpisztolyos lövészet is nagyon megy neki, így most mindkét fegyverrel felváltva gyakorol. A mellette álló Békevári Lillát viszont csak a légpisztoly érdekli.
Edzője szerint Lilla is nagyon tehetséges, például diákolimpián is indult már, ahol második helyezést sikerült elérnie. Úgy tűnik tehát, erős a keszthelyi mezőny.
A lövészklubban heti három napon tartanak edzést. Ez alkalmanként több órás gyakorlást jelent. Mindez azonban kevés az olimpiára való felkészüléshez, így otthon további úgynevezett “száraz edzést” is tartanak a sportlövők. Ezekre napi szinten van szükség ahhoz, hogy pár év múlva büszkén nézhessük őket az olimpiai közvetítésben.

Keszthelyi Televízió - Tüskés Balázs

galéria
 
további híreink
 
Az intézkedést Orbán Viktor miniszterelnök jelentette be pénteken délelőtt.
 
Több fogásról is kapott már visszajelzést a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt.
 
18 éve áldotta meg az azóta már szentté avatott II. János Pál pápa a kézfogás harangját.
 
Az egészségügyi dolgozóknak tett felajánlást egy vállalkozó.
 
Az önkormányzat minden szükséges óvintézkedést megtesz a lakosság védelme érdekében.
 
A GESZ munkatársai megkezdték a kiszállítást, a szolgáltatásra folyamatosan lehet jelentkezni.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó