+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Kerékpárosbarát település lett Balatonmáriafürdő
2014. május 19. hétfő 12:13 - Balatonmáriafürdő
Kerékpárosbarát település lett Balatonmáriafürdő
Hetedik alkalommal hirdette meg tavaly a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a “Kerékpárosbarát település” pályázatot. Balatonmáriafürdő is egyike a huszonhárom nyertes településnek. A már januárban odaítélt címnek igazán most lesz jelentősége: a nyári időszakban jelentősen megnő a kerékpárosok száma az utakon és nem mindegy, milyen szolgáltatásokkal találkozhatnak.

A kerékpár egy nagyon egészséges, környezetkímélő és nem utolsó sorban olcsó közlekedési eszköz. Az utóbbi évek kampányainak köszönhetően látványosan megnőtt azok száma, akik hobbiból kerékpároznak, de sokan a munkahelyükre is kétkerekűvel érkeznek. Ezek a közlekedési eszközök is el tudnak romlani, ilyenkor nem mindegy, hol található szerelő.
Benczik Ildikónak, a helyi Közösségi Ház munkatársának köszönhető a sikeres pályázat. Erről egy oklevelet is kaptak, amit Szentendrén vett át a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkárától. Véleménye szerint annak is köszönhető a siker, hogy a település számos programot kínál.
A pályázat elbírálása során azt is figyelembe veszik, milyen, a kerékpáros-turizmust ösztönző lehetőségek vannak az adott településen.
Egy hotel is üzemel Balatonmáriafürdőn, ezen kívül számos panzió, magánház kínál szálláslehetőségeket. Jobbára tavasztól őszig, de a szezonon kívül is álomra tudja hajtani a fejét az erre járó. A vasútállomás mögött pedig - nem egyedüliként - még egy kölcsönző is üzemel a nyáron.
A településen nem vezet át külön kiépített kerékpárút, hanem a közforgalmi út van kijelölve erre a célra. A pályázatot a Kerékpáros Magyarország Szövetség írta ki és huszonhárom település, valamint huszonnyolc munkahely nyerte el a “kerékpárosbarát” címet.

Keszthelyi Televízió - Tüskés Balázs

galéria
1
2
3
4
5
6
további híreink
 
Napjainkban több, mint száz tagot számlál az egyesület.
 
Az ügyben keletkezett iratokat megküldték a Keszthelyi Járási Ügyészségnek.
 
A Magyar Vitorlás Akadémia jóvoltából egy aktív sportnapban lehetett része a családoknak.
 
A Várkertben rendezték meg a keszthelyi hősök napját.
 
Átadták a kutyás strandhoz vezető felújított vasúti átjárót.
 
A Kossuth Lajos utcában térkövezték le a gyalogutat, a beruházás mintegy 23 millió forintba kerül.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus