+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Mesterek Keszthelyen
2018. augusztus 22. szerda 16:45 - Keszthely
Mesterek Keszthelyen
40 táblán kezdődött meg a 37. Nemzetközi Sakkverseny. A Hévízi László Emlékversenyt is magába foglaló viadal nyolc napon keresztül zajlik. Több nemzetközi mester is színesíti a mezőnyt. Szakértők szerint a Keszthelyi Spartacus sporteseménye rangos helyet foglal el a versenynaptárban. A versenynek ezúttal is a keszthelyi VSZK ad otthont, így a versenyt, a szállás és az étkezést is egy helyen tudják biztosítani.

Öt ország sakkozói jöttek el a keszthelyi versenyre – hangzott el a megnyitón. Szalai István kiemelte, hogy nagyon jó mezőny gyűlt össze. A főszervező elmondta, hogy a keszthelyi viadal nagyon népszerű, a résztvevők száma évek óta közelíti, néha meg is haladja a 100 főt. 

„Erre a versenyre joggal lehetünk büszkék, hiszen pillanatnyilag konkurenciák is vannak, hiszen máshol is rendeznek most versenyt az országba, sőt hozzánk, Keszthelyhez közel is van nemzetközi verseny. De ennek a versenynek nagy a vonzása, hiszen rendszeres visszatérők vannak, akik nagyon sok éve ide járnak városunkba” - nyilatkozta Szalai István. 

A megjelenteket a város polgármestere, Ruzsics Ferenc is köszöntötte, de jelen volt a házigazda intézmény igazgatója és címzetes igazgatója is. A verseny 9 fordulóját svájci rendszerben bonyolítják. Ennek alapelve, hogy minden fordulóban az előzőleg azonos vagy hasonló teljesítményt elért versenyzők kerülnek szembe egymással. A zalaegerszegi, de Szentgotthárdon sakkozó Takács Balázs, mintegy húsz éve jár a keszthelyi versenyre. 2013-ban megnyerte a viadalt. Jelenleg is az esélyesek között tartják számon.

„Én vagyok az első kiemelt, úgyhogy nálam erősebb játékos itt most nincs, de sokan vannak, akik erősek és nem lesz könnyű” - mondta a sakkozó. 

A mezőnyben 3 nemzetközi mester és 8 FIDE-mester is megmérkőzik. A keszthelyi verseny sajátossága, hogy a fiatal és az alacsonyabb élőponttal rendelkezők akár mesterekkel is összekerülhetnek, ami nagyon jó felkészülési, edzési lehetőség. A szakértők szerint nincsen igazi favorit.

"Ez a keszthelyi verseny érdekes, mert az utóbbi években szerintem senki nem találta volna el a végső győztest, ugyanis van egy kiegyensúlyozott, úgymond eleje a mezőnynek, egy 10-15 fő, akik közül szerintem az idén is bárki megnyerheti a versenyt. Úgyhogy én nem mernék vállalkozni arra, hogy X, vagy Y nyer, mert biztos tévednék”- vélekedett a Magyar Sakkszövetség alenöke, Horváth Tamás. 

A verseny augusztus 28-ig tart. A színvonal mellett a szórakozási lehetőségek miatt is népszerű a rendezvény. A nevezők ingyenes strandbelépőt is kaptak a város jóvoltából. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Nagy az érdeklődés a kézműves táborokra.
 
A KÉVE aktivistái emelték fel szavukat a déli szabadstrandért.
 
A KÉVE demonstrációjára az alpolgármester is reagált.
 
A térségből is várják az önkéntes katonák jelentkezését.
 
Az én városom, Keszthely című projektből befolyt összeget klímaberendezésre fordítaná az osztály vezetése
 
20. éve szervezik meg a Gyenesdiási Bornapokat a Zalai Borcégér égisze alatt.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó