+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Kiállítás a Zöldmező utcai iskola diákjainak munkáiból
2014. június 26. csütörtök 10:20 - Keszthely
Kiállítás a Zöldmező utcai iskola diákjainak munkáiból
Fogyatékkal élő, hátrányos helyzetű fiatalok alkotásaiból nyílt kiállítás a Balatoni Múzeumban. A Nemzeti Tehetség Program keretében egy sikeres pályázat segítségével foglalkozásokon vehetett részt 15 tehetséges Zöldmező utcai iskolás diák. Rajzaik és agyagedényeik jó bizonyítékai annak, hogy ha egy fogyatékkal élő lehetőséget kap tehetségének kibontakoztatására, akkor élni is fog vele.

15 Zöldmező utcai iskolást választottak ki a Nemzeti Tehetség Program keretében, hogy kibontakoztathassák művészi oldalukat. A Balatoni Múzeum egy sikeres pályázatnak köszönhetően valósította meg a foglalkozásokat.
Május végén egy kiránduláson vettek részt a fiatalok a budapesti Szépművészeti Múzeumban, ahol egy kiállítást néztek meg. Ennek a tárlatnak a hatására készítették el rajzaikat.
A Balatoni Múzeum fontosnak tartja, hogy kevésbé ismert, kezdő, amatőr művészek munkáit is bemutassa a nagyközönségnek. A sikeres pályázattal most lehetőséget biztosítottak a fogyatékkal élő, hátrányos helyzetű fiataloknak, hogy megmutassák tehetségüket.
A fiatalok készítettek önarcképet is, fejlesztve ezzel önismeretüket. A foglalkozásokat vezetők elmondták, hogy különös élmény volt együtt dolgozni ezekkel a gyerekekkel.
A tehetséggondozásnak hazánkban nagy hagyományai vannak. A Nemzeti Tehetség Program feladata, hogy lehetőséget biztosítson hátrányos helyzetűeknek tehetségük kibontakoztatására és annak bemutatására. A Zöldmező utcai iskola tanulóinak munkái megmutatták, hogy a fogyatékkal élők is képesek kifejezésre juttatni a művészeten át önmagukat.

Keszthelyi Televízió – Szabó Csilla
 

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A Ligetplexben premier és 3D-s filmeket is láthatnak a filmszínházak szerelmesei.
 
Az autópálya- és a megyematricákat is meg kell újítani január 31-ig.
 
Az akadémikusról készült alkotást péntek délelőtt avatták fel ünnepélyes keretek között.
 
Könnyebb lett a parkolás a piac területén.
 
A szervezők szerint a beltéri és kültéri programokon is szép számmal vettek részt az érdeklődők.
 
Harminc éve szolgálja a szakma fejlődését a Keszthelyi Növényvédelmi Fórum.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó